‘Scheidsrechtersbaas Verbist betaalt de prijs na Club Brugge-Anderlecht’

‘Scheidsrechtersbaas Verbist betaalt de prijs na Club Brugge-Anderlecht’
Maandag 07 mei 2018 - 13:21   I  

Na speeldag 7 in de Jupiler Pro League krijgt de VAR weer een nieuw hoofdstuk. De kritiek op de videoref en het gebruik ervan blijft kritiek krijgen. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe haalde al hard uit en Peter Vandenbempt vreest dat scheidsrechtersbaas Verbist de prijs zal betalen door alle controverse.

“Het drieletterwoord VAR is bekender geworden dan VRT en dat was toch niet de bedoeling. Die flagrante fout, zoals die penaltyfout op Hans Vanaken, niet zien, dat vind ik onbegrijpelijk. Dat is gewoon slecht gedaan. Dat zou niet mogen gebeuren. Het is precies daarom dat de VAR werd ingevoerd”, vertelt analist Vandebempt tegenover Sporza.

“En - daarover hebben Ivan De Witte en Bart Verhaeghe gelijk - er is een groot gebrek aan duidelijkheid en uniformiteit. Het kan nu toch echt niet zo moeilijk zijn om duidelijk te stellen aan al die scheidsrechters dat als de videoref bij Anderlecht-Club Brugge de lat voor buitenspel een paar weken geleden zo hoog heeft gelegd dat één teennagel van Diaby voldoende is, dat dat dan de richtlijn wordt voor de rest van de competitie.”

“Bijgevolg moest ook Teo gisteren worden afgevlagd. Wat mij betreft, mogen die twee fases gewoon doorgaan omdat het zo nipt was. Maar je moet wel twee keer dezelfde beslissing nemen. Niet de ene keer wel afkeuren en de andere keer niet”, is Vandenbempt duidelijk.

Het zal er stuiven

“Ik hoor bij heel wat clubs dat er groeiende onvrede is over de baas van de scheidsrechters, over Johan Verbist. Er is een gebrek aan leiderschap en communicatie. Het zou best kunnen dat hij op het einde van het seizoen de prijs betaalt. Straks om 13 uur is er een vergadering van de Pro league. Het zal er stuiven”, besluit de analist bij Sporza.

Poll: Is de VAR een succes in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Verbist  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Vandenbempt

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024