"Kogel is door de kerk: Preud'homme wordt sportieve baas van Standard"

Donderdag 03 mei 2018 - 10:27   I  

Michel Preud'homme geniet momenteel nog van een sabbatjaar, maar het staat ondertussen wel al vast dat hij volgend seizoen opnieuw aan de slag gaat. De Rode Duivels leken een optie voor Preud'homme, maar die is inmiddels toch bezweken voor de charmes van zijn oude liefde: Standard.

Hoewel het nog even wachten is op officiële bevestiging, twijfelt Hugo Camps er niet meer aan. "De kogel is door de kerk: Michel Preud'homme wordt de sportieve baas van Standard de Liège. De Luikenaar Preud'homme komt thuis. Een laatste keer? Dat weet je nooit met deze kosmopoliet. Maar wie de onmetelijke schoonheid van Bordeaux inruilt voor Sclessin heeft wel een keuze gemaakt. Dan is het hart op de loop gegaan met een liefde bij geboorte", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Alsof hij nooit weg is geweest bij Standard. Niets van de transfermarkt kan straks nog de komst van Michel naar Sclessin overtreffen. Hij is door het clubbestuur afgesmeekt en afgelikt voor zijn jawoord. Het leek wel of de hoogovens van Cockerill Sambre voor hem weer waren aangestoken. Het vuur was niet meer te blussen."

"Terugkeer Preud'homme is een zegen voor het Belgische voetbal"

"Voor het Belgische voetbal is de terugkeer van Preud'homme een zegen", merkt Camps nog op. "Zijn aanwezigheid is een permanent ontwaken: passie, theater, vriendschap. Iedere vezel van deze coach is wervend. Ook als hij in de gedaante van een opgehitst curiosum kruipt, is hij een magneet voor het complex voetbal. De Belgische voetbalbond heeft een kans gemist. Er is te lang getreuzeld met een concreet aanbod om bondscoach te worden. Het respect ontbrak."

Hoewel Standard dit seizoen play-off 1 speelde én de beker pakte, neemt het dus afscheid van zijn huidige trainer. "Wat nu, Ricardo Sá Pinto? Wordt het een afscheid in stijl na deze brutale kaakslag?", vraagt Camps zich nog af. "Denk maar dat niemand op de wereld enige kans maakte in de strijd met Preud'homme. Niet een concurrent, de geschiedenis heeft jou geschoffeerd."

Poll: Is Preud'homme de juiste trainer voor Standard?

TAGS  I  Preud'homme  I   Sa Pinto  I   Standard  I   Club Brugge  I   Camps

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022