Verrassing op het WK? “Hij zal sneller Rode Duivel zijn dan iedereen denkt”

Verrassing op het WK? “Hij zal sneller Rode Duivel zijn dan iedereen denkt”
Donderdag 03 mei 2018 - 09:48   I  

Roberto Martinez staat erom bekend om iedere interlandbreak opnieuw vast te houden aan zijn vaste kern met Rode Duivels. En toch volgt de bondscoach naar eigen zeggen héél wat spelers – ook in de Jupiler Pro League. Zo staat Leandro Trossard al eventjes op het lijstje van de Spaanse oefenmeester.

Volgens Stijn Vreven, de trainer die Trossard bij Lommel nog onder zijn hoede had, heeft Trossard alvast het potentieel om Rode Duivel te worden. “Zonder enige twijfel. En sneller dan iedereen misschien wel denkt”, voorspelt Vreven in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

Trossard behoort tot de nieuwe lichting Rode Duivels die eraan komt. Ik hoop alleen dat hij niet té snel voor een buitenlands avontuur kiest. Het zou zonde zijn om nu naar pakweg een Spaanse subtopper te trekken en daar op de bank te zitten. Hij moet speelkansen laten primeren op de centen”, benadrukt de coach die het voor bekeken houdt bij NAC Breda.

"Trossard wilde alleen maar met rugnummer 10 spelen"

Vreven en Trossard werkten in het seizoen 2014-2015 samen. Vreven kan de uitblinker van Genk dan ook perfect inschatten. “Ik zou Trossard typeren zoals ik alle talentjes typeer. Eigenzinnig, koppig, maar met een enorm potentieel. Zo herinner ik mij dat ik hem op en dag bij me riep om over zijn positie te praten. In zijn hoofd was hij ‘de tien’, daar zou hij zijn carrière maken. Hij wilde ook alleen maar met het rugnummer 10 spelen.”

“Maar ik zag voor hem meer kansen op de flank, zowel bij ons als in zijn verdere carrière bij Racing Genk. Trossard was het er pertinent mee oneens. Dan liep hij wat rood aan en begon hij te mokken. Maar ik heb doorgeduwd en hem toch op de flank gezet, ik had het geluk dat hij daar vanaf het begin meteen knalde”, besluit Vreven.

Poll: Zal Trossard snel Rode Duivel zijn?

TAGS  I  Trossard  I   RC Genk  I   Vreven  I   Rode Duivels

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024

zondag 16 juni 2024