Geschorste videoref Marchand bevestigt wat er misliep tijdens Gent-Standard

Geschorste videoref Marchand bevestigt wat er misliep tijdens Gent-Standard
Woensdag 02 mei 2018 - 15:53   I  

Tijdens het voorbije weekend in de Jupiler Pro League deed de videoref opnieuw heel wat stof opwaaien. Bij AA Gent-Standard maakte de VAR allesbehalve een goede beurt, en dat bleef niet zonder gevolgen. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist besliste prompt om het VAR-team van Yves Marchand op non-actief te zetten.

Er was heel wat heisa ontstaan rond de niet-gefloten strafschopovertreding op Gigot. Die werd wel opgemerkt in het busje, maar de boodschap bereikte door het slechte weer en de slechte communicatie scheidsrechter Lardot niet. Dat heeft Marchand nu zelf bevestigd.

Marchand en zijn team hadden de strafschopovertreding van Koutroubis op Gigot in de eerste helft wel degelijk vastgesteld. Alleen kon dat niet aan Lardot gemeld worden omdat het communicatiesysteem door de barre weersomstandigheden niet werkte. Dat bevestigde Marchand zelf. In de derde fase rond het handspel en de penalty reageerde de VAR correct, maar bij de tweede fase, met het afgekeurde doelpunt van Janga, was er geen bewijs van een ‘clear error’. Zijn goal werd wel degelijk door Marchand herroepen, maar Lardot ging zelf ook de beelden bekijken vooraleer hij ingreep. Dat schrijft HLN.

Lastige avond

Het werd dus een lastige avond voor het team en ze werden door de schorsing ook zwaar gestraft. Met verzachtende omstandigheden werd geen rekening gehouden. Wat het volgende seizoen brengt voor Marchand is nog niet geweten, al lijkt hij volgend seizoen gewoon opnieuw plaats te mogen nemen in het busje.

Verbist rekent met het oog op volgend seizoen nog steeds op Marchand en zijn collega's. "We bekijken de zaak opnieuw na het seizoen", zei de scheidsrechtersbaas in Het Laatste Nieuws. "Voorlopig zijn er geen praktische gevolgen."

Poll: Is de schorsing overdreven?

TAGS  I  AA Gent  I   Standard  I   Marchand

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024