Anthuenis: 'Anderlecht moet deze Belgische smaakmaker halen'

Anthuenis: 'Anderlecht moet deze Belgische smaakmaker halen'
Vrijdag 27 april 2018 - 11:12   I  

RSC Anderlecht realiseerde tot dusver al drie transfers voor volgend seizoen. In de komende weken gaat de nieuwe sportief manager Luc Devroe verder op zoek naar versterkingen - liefst van al Belgische.

Volgens Aimé Anthuenis moet paars-wit overwegen om Siebe Schrijvers weg te halen bij KRC Genk. "Weet je wat mij vorige zomer verwonderd heeft? Dat Anderlecht Gerkens pakte en niet Schrijvers", zegt de gewezen bondscoach van de Rode Duivels in een gesprek met Het Laatste Nieuws.Anthuenis:

Al denkt Franky Van der Elst dat paars-wit op dat moment naar een ander type op zoek was. "Gerkens is meer een loper dan Schrijvers, die meer de bal in de voet wil", merkt de man die volgend seizoen assistent-trainer wordt bij KV Oostende op.

"Gerkens is meer een dienende speler"

En Eddy Snelders valt het op dat Gerkens nooit één van de belangrijkste spelers bij Anderlecht zou mogen zijn. "Gerkens is meer een dienende speler. Ik vind hem een heel goeie aanvullende speler, maar als je van hem één van je topmannen maakt in je ploeg, heb je wel een probleem", zegt de analist.

"Maar bij Anderlecht zijn er nog zaken: Trebel en Kums zijn geen van beiden een '6', maar ook geen '8'. Er is geen wisselwerking. Als Kums niet de dominante man is, is hij helemaal weg. En Trebel is momenteel dominant. Kums is daar een beetje de dupe van."

Poll: Zou Schrijvers bij Anderlecht passen?

TAGS  I  Anthuenis  I   Schrijvers  I   RC Genk  I   Gerkens  I   STVV

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024