Scholz heeft een belangrijke boodschap voor Anderlecht, Gent en Standard

Scholz heeft een belangrijke boodschap voor Anderlecht, Gent en Standard
Maandag 26 maart 2018 - 19:25   I  

Alexander Scholz speelt sinds eind januari bij Club Brugge. Na nauwelijks twee maanden lijkt de Deense verdediger zich het DNA van zijn nieuwe werkgever al eigen gemaakt te hebben. "De bezoekers zakken met een zekere angst af naar Brugge, en ik kan het weten", aldus Scholz.

“Eerst en vooral moeten we in eigen huis sterk voor de dag komen. Ik weet wat het is om als bezoekende ploeg in het Jan Breydelstadion te moeten spelen, naar de stadionklok te kijken en te beseffen dat de match nog maar twintig minuten ver is en dat je er nog zeventig zal moeten overleven”, vertelt Scholz in La Capitale. “Toen ik met mijn vorige ploegen in Brugge op bezoek moest, voelde ik me soms verstikt en leek het wel alsof Club alles wat op zijn pad kwam kapotmaakte, ook al waren individueel soms minder kwaliteiten aanwezig.”

“Als bezoekende partij reis je altijd met een zeker angst af naar Brugge. Nu vind ik het uiteraard leuk om de tegenstander angst in te boezemen. De tegenstander onder druk zetten met behulp van het publiek en onze efficiëntie opkrikken. Dat is nu erg belangrijk”, merkt Scholz nog op. 

"We moeten bewijzen dat we de beste zijn"

Club Brugge begint met een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Anderlecht aan play-off 1. “Dat is goed, maar in realiteit is dat niet eens zo veel. Anderlecht is in mijn ogen onze belangrijkste concurrent, puur op basis van de geschiedenis en ervaring van de ploeg. Al moeten we voor iedere ploeg op onze hoede zijn. Dit play-offsysteem is gemaakt om de grote clubs een tweede kans te geven. Voor ons komt het erop aan om te bewijzen dat we de beste zijn.”

Poll: Zal Club Brugge dit seizoen kampioen worden?

TAGS  I  Scholz  I   Club Brugge  I   Standard  I   Anderlecht  I   AA Gent  I   RC Genk  I   Charleroi

vrijdag 9 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023