Brugse politie: "Wie herkent deze provocerende Cercle-fans?"

Brugse politie:
Vrijdag 23 maart 2018 - 14:05   I   door Redactie

De politie van Brugge heeft nieuwe beelden verspreid van de veldbestorming in het Jan Breydelstadion na de promotiewedstrijd tussen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk. De politie vraag tips over de mensen die op de beelden te zien zijn.

Het gaat vooral om de supporters die vlak na het laatste fluitsignaal provocerend gedrag richting de bezoekers vertoonden. Enkele supporters zijn op de beelden met een cirkel aangeduid. De politie wil weten wie die mensen zijn. 

“Op de beelden zien we hoe enkele mensen bijkomend een inbreuk plegen op de voetbalwet. Wie deze personen meent te (her)kennen, vragen we een mailtje te sturen naar voetbalgeweld@politiebrugge.be”, klinkt het bij de politie.

“Deze oproep kadert in een grootschalig onderzoek over de incidenten tussen aanhangers van Cercle en Beerschot. Alle nuttige informatie wordt overgemaakt aan de voetbalcel van de PZ Antwerpen, die dit dossier verder opvolgt.”

Veel beelden

Korpschef Dirk Van Nuffel meldt aan HLN.be dat er veel beelden zijn gemaakt. “Die worden geanalyseerd en we zullen proces verbaal maken in het kader van de voetbalwet voor de supporters die aan het uitdagen waren. Ze riskeren een boete of een stadionverbod. Het is aan de voetbalcel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken om daar over te oordelen.”

Poll: Gingen de fans van Cercle te ver?

TAGS  I  Cercle Brugge  I   Club Brugge  I   shw  I   Beerschot-Wilrijk

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024