Benteke reageert verrassend op niet-selectie Rode Duivels

Benteke reageert verrassend op niet-selectie Rode Duivels
Donderdag 22 maart 2018 - 15:10   I  

Vier jaar geleden miste Christian Benteke het WK vanwege een blessure. De aanvaller dreigt in Rusland hetzelfde lot te moeten ondergaan, alleen niet wegens een blessure. De spits wordt nu gewoon om sportieve redenen aan de kant geschoven. Hij zit net in de selectie voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië.

Bondscoach Roberto Martinez wilde niet de diep ingaan op de kwestie, zoals we hem kennen. "We kennen Benteke al, nu willen we andere jongens aan het werk zien. Het is niet omdat hij nu niet opgeroepen is, dat hij het WK zal missen. (grijnst) Dat geldt ook voor alle andere kandidaten", zei de Spanjaard. De kans dat Benteke het WK haalt, is toch wel zeer klein geworden.

Postieve Benteke

Toch blijft Benteke positief. Zowel in de Premier League met Crystal Palace als persoonlijk met de Rode Duivels, loopt het niet op wieltjes voor de spits. Toch lijkt hij momenteel nog steeds positief te blijven. "Ik keek vooruit en blijf positief", aldus Benteke via Twitter.

Toch zorgen maken

Volgens Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad moet Benteke zich best wel zorgen maken. "De grootste verrassing is de afwezigheid van Christian Benteke. Het is een selectie van 28 namen – we gaan naar het WK met 23 spelers – en toch is Christian Benteke daar niet bij. En het leek alsof Martinez hem vergeten was, want toen hij de vraag over Benteke kreeg gesteld keek Martinez naar zijn blad van “oei, heb ik hem er niet opgezet?”. Dat is geen goed teken voor Benteke aangezien Mirallas en Origi - toch twee specifieke types - er wél bij zijn. Benteke leunt meer aan bij Lukaku en is afwezig. Moest ik Benteke zijn, ik zou me toch zorgen beginnen maken", aldus Vandewalle na de bekendmaking van de selectie.

Poll: Neemt Martinez Benteke alsnog mee naar het WK?

TAGS  I  Benteke  I   Crystal Palace  I   Rode Duivels

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023