'Sa Pinto jaagt scheidsrechters weg tijdens voorbereiding Play-Off I'

'Sa Pinto jaagt scheidsrechters weg tijdens voorbereiding Play-Off I'
Woensdag 14 maart 2018 - 12:15   I  

De meeste eersteklassers hebben nu even tijd om zich voor te bereiden op de Play-Offs. Standard en Racing Genk hebben eerst nog een belangrijke bekerfinale te spelen. Zaterdag staat voor beide ploegen wellicht de belangrijkste wedstrijd van het jaar op het programma.

Sa Pinto wil niets aan het toeval overlaten en bereidt Standard optimaal voor. Zo verlaat hij vrijdagnamiddag Luik om samen met zijn spelers naar Tubeke te trekken. Daar staat het oefencomplex van de Rode Duivels en zal ook Standard zich gaan voorbereiden op de bekerfinale.

Er is wel één probleem. Ook de scheidsrechters bevinden zich daar dan om zich voor te bereiden op de Play-Offs. De keuze van Sa Pinto blijft dan ook niet zonder gevolgen, want de scheidsrechters kunnen nu niet langer in Tubeke blijven.

"Deontologisch onverantwoord"

Volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft hij niet lang moeten twijfelen om te beslissen dat de scheidsrechters niet in hetzelfde complex kunnen zijn. Hij vindt het deontologisch onverantwoord dat een eersteklassers en de scheidsrechters zich in hetzelfde complex voobereiden.

"De stage was al voorzien sinds juli. Standard heeft die vraag nu ingediend en ik vind het deontologisch niet correct dat een bekerfinalist in hetzelfde hotel verblijft als de scheidsrechters. Bovendien zitten we in volle voorbereiding en zal alles ook aanwezig zijn. Daarom hebben we beslist om de stage te verplaatsen naar een andere locatie", aldus Verbist in La DH.

Nieuwe locatie

De scheidsrechters kunnen dus niet blijven in Tubeke. Zij trekken nu naar Knokke om zich daar voor te bereiden op de laatste speeldagen van de competitie. Voor Sa Pinto wordt het dus geen weerzien met zijn goede vrienden.

Poll: Zou het u storen als Standard en de scheidsrechters in hetzelfde hotel verblijven?

TAGS  I  Standard

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024