Izquierdo over Club: "Heb me nog nooit zo eenzaam gevoeld"

Izquierdo over Club:
Maandag 05 maart 2018 - 18:57   I   door Redactie

José Izquierdo brak in Europa helemaal door bij Club Brugge. Hij won er ook de Gouden Schoen en dwong er een transfer af naar de Premier League. De Colombiaan speelt nu bij Brighton & Hove Albion. Dat betekent echter niet dat het allemaal positief was in België voor hem. In The Times blikt Izquierdo terug.

"Toen ik verhuisde naar Brugge kon ik België niet eens aanduiden op de kaart", citeert Het Nieuwsblad Izquierdo. "Ik voelde mij nooit eenzamer dan toen. Ik wist niet wat ik moest verwachten van de cultuur, de taal en het eten. Mijn botten kraakten toen ik van het vliegtuig kwam, na mijn eerste wedstrijd voelde ik mijn tenen niet meer. Wanneer ik op doel trapte had ik een branderig gevoel in mijn voeten. Toen ik vroeg welke maand we waren, dacht ik dat ze januari zouden antwoorden. Maar het was augustus.”

Toen Izquierdo nog maar veertien jaar oud was, verloor 'Joske' zijn broer. Diego Julian kwam om het leven tijdens een auto-ongeluk nadat hij 's nachts achter het stuur in slaap viel. Hij werd 29, voetbalde en was betrokken bij sociale projecten. “Hij hielp mensen”, vertelt Izquierdo. “Voor hij stierf, bouwde hij zeker honderd huizen voor arme mensen.”

“Mijn broer zorgt nog steeds voor mij, zoals een engel op mijn schouder. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een auto-ongeluk gehad, al waren er wel veel gevaarlijke momenten waarop ik had kunnen crashen, maar toch gebeurt het niet. Dat is dankzij hem. Hij was echt een fantastische broer”, gaat José verder. “Hij was mijn beste vriend en zei altijd dat ik van het leven moest genieten. Mocht hij nog leven dan denk ik niet dat ik zou voetballen.

 

Poll: Mist Club Izquierdo nog?

TAGS  I  Club Brugge  I   Izquierdo  I   shw

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024