Filip Joos haalt uit naar Vormer én Witsel: "Verwerpelijk"

Filip Joos haalt uit naar Vormer én Witsel:
Vrijdag 02 maart 2018 - 18:51   I   door Redactie

Filip Joos trekt geregeld flink van leer in Extra Time. Zaken zoals racisme maken hem bijzonder kwaad. Al is dat de laatste jaren toch wel wat verminderd. Joos is wat rustiger geworden met het ouder worden. Toch blijft dat racisme een thema dat veel beter en harder zou moeten worden aangepakt, zo stelt hij in Dag Allemaal.

Verantwoordelijkheid van Vormer

"Ik ben met de jaren veel milder geworden en word minder snel boos", zegt Joos. "In mijn jonge jaren sprong ik meteen uit mijn vel bij onrecht. Nu maken zaken als racisme in het voetbal me eerder verdrietig."

Hij haalt meteen ook de fans van Club Brugge erbij. Die lieten zich zowel in de thuiswedstrijd tegen Charleroi als die tegen Standard racistisch uit. Kapitein en Gouden Schoen Ruud Vormer zich ervan af met `Ik heb het niet gehoord'. Zo leek hij zijn verantwoordelijkheid toch wat te ontlopen. "Als hij de spreekkoren wél hoorde, maar doet alsof zijn neus bloedt, is dat een gemiste kans. Als aanvoerder móet je op zo'n moment je verantwoordelijkheid nemen. Dat wansmakelke gedrag moet worden aangepakt", stelt Joos.

Witsel vs geld

Ook de Rode Duivels die naar China vertrekken, vindt hij maar niks. Vorig jaar trok Axel Witsel naar de Chinese competitie. "Wat ik totaal níet snap, is dat jonge spelers op een lager niveau gaan spelen om nóg meer geld te verdienen. Neem nu Axel Witsel: toffe kerel, maar het is toch verwerpelijk dat hj in China is gaan voetballen terwijl hij ook naar Juventus kon", aldus Joos.

Poll: Deel jij de mening van Filip Joos?

TAGS  I  Joos  I   Vormer  I   Club Brugge  I   Witsel

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024