Denswil is duidelijk: “We gaan toch niet rond de pot draaien?”

Denswil is duidelijk: “We gaan toch niet rond de pot draaien?”
Donderdag 01 maart 2018 - 10:10   I  

Stefano Denswil heeft niet bepaald zijn prettigste periode bij Club Brugge achter de rug. De Nederlandse verdediger verloor na enkele mindere prestaties zijn basisplaats aan nieuwkomer Alexander Scholz. Denswil kijkt nu terug op zijn vormdip.

Afgelopen zondag, op het veld van Standard, stond Denswil plots weer in de basis. Ivan Leko moest de geblesseerde Scholz vervangen en kwam zo logischerwijze uit bij zijn Nederlandse verdediger. “Of ik blij was dat ik opnieuw in de ploeg stond? Wat denk je zelf? Natuurlijk”, aldus Denswil in Het Nieuwsblad.

De gewezen speler van Ajax steekt niet onder stoelen of banken dat hij een mindere periode achter de rug heeft op sportief vlak. “Natuurlijk weet ik dat ik veel beter kon. We gaan niet rond de pot draaien”, klinkt het puur en onversneden.

"Puur sportief zat ik niet lekker in mijn vel"

“Puur sportief zat ik niet lekker in mijn vel. Ook als ploeg kenden we een mindere periode, al moeten we dat ook relativeren. Thuis hebben we enkele goede wedstrijden gespeeld en ook op Waasland-Beveren waren we top. We krijgen genoeg kansen, maar we maken ze niet af. Daardoor hebben we de laatste anderhalve maand veel gelijkgespeeld”, merkt Denswil op.

De voorbije jaren was Denswil een vaste waarde bij blauw-zwart. Nu moest hij na lange tijd nog eens omgaan met het statuut van invaller. Toch vroeg hij Leko niet om uitleg. “Ik wou gewoon lekker hard trainen. Ik ben nooit naar de trainer gestapt om uitleg te vragen. Het was natuurlijk wel apart dat ik plots naar de bank vloog, want daarvoor speelde ik veel.”

Poll: Moet Denswil opnieuw in de basis staan?

TAGS  I  Denswil  I   Club Brugge  I   Leko  I   Scholz

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024