Denswil zeer kritisch voor Leko: "Dat is wel apart van hem"

Denswil zeer kritisch voor Leko:
Maandag 26 februari 2018 - 07:13   I   door Fabian Morren

Stefano Denswil stond nog eens in de basis bij Club Brugge op het veld van Standard. Het was al enige tijd geleden dat de Nederlander nog eens zijn opwachting mocht maken in het elftal. Het was mede door de heupblessure van Alexander Scholz dat hij nog eens zijn kans kreeg.

Geen uitleg

Plots haalde trainer Ivan Leko hem eruit: Stefano Denswil. Normaal een sterkhouder achterin bij Club, maar het draaide niet meer. De verdediger heeft ook geen probleem om dat toe te geven. Hij heeft moeilijke weken achter de rug.

"Natuurlijk kom ik uit een vormdip, maar dat was zo bij iedereen. De laatste maand speelden we alleen maar gelijk. Kijk, ik weet ook wel dat ik veel beter kon. Maar als team maak je elkaar beter of slechter. Ik zat ook niet lekker in mijn vel", geeft Denswil toe in Het Laatste Nieuws

Anderzijds haalt hij toch ook een beetje uit naar Ivan Leko. De trainer zette hem gewoon op de bank, zonder uitleg. Dat is bij Denswil hard aangekomen. "Het is wel apart dat ik geen uitleg kreeg van de trainer, want je speelt toch veel. Nu, ik heb zelf ook niet om uitleg gevraagd. Hard werken en dan krijg je je kans wel."

Denswil antwoordde wel op het veld tegen Standard. Er was weinig tot niets aan te merken op zijn prestatie. Denswil lijkt klaar te zijn om zijn plek achterin weer op te eisen. Dat zou dan weer slecht nieuws kunnen zijn voor Scholz, die na zijn transfer meteen in de basis werd gedropt door Leko.

Compact

Club slikte de laatste weken overigens veel tegengoals. Daarom ging blauw-zwart compacter spelen op het veld van Standard. Jordy Clasie vond dat wel geslaagd. "We hebben veel beelden bekeken van die tegengoals en er zowel individueel als met de staf over gepraat", zegt hij. 

"Ik vond dat het nu aardig stond. In de eerste helft hebben we aanvallend misschien niet zo veel kunnen klaarmaken, maar in de tweede helft hebben we toch iets meer risico genomen. Maar misschien was niet verliezen belangrijker dan winnen, ja."

Poll: Mag Denswil zo openlijk kritisch zijn over Leko?

TAGS  I  Club Brugge  I   Denswil  I   Leko

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023