Steekt Batshuayi Lukaku voorbij bij Rode Duivels? Martinez reageert

Steekt Batshuayi Lukaku voorbij bij Rode Duivels? Martinez reageert
Zaterdag 17 februari 2018 - 16:47   I   door Redactie

Nog minder dan vier maanden en dan is er het WK in Rusland. Voor de Rode Duivels en ook voor bondscoach Roberto Martinez breken er nu belangrijke tijden aan. Iedereen moet nu op tijd in vorm en fit zijn. Sommige spelers zoals Michy Batshuayi zijn helemaal aan het openbloeien, anderen - zoals Simon Mignolet - verkommeren op de bank.

Batshuayi

De wedergeboorte van Batshuayi springt momenteel toch het meest in het oog. De Rode Duivel kreeg bij Chelsea nauwelijks speelkansen onder trainer Antonio Conte. Daarom werd hij deze winter uitgeleend aan Borussia Dortmund, en met succes. In zijn eerste drie wedstrijden scoorde hij al vijf keer.

"Misschien is Michy wel de mooiste vrucht van de wintermercato", erkent Martinez in een uitgebreid interview met Sporza. "Als aanvaller snak je naar een eerste goal in je nieuwe club. Dat is bij Michy alvast zeer vlot verlopen. Deze vorm moet hij bevestigen tot het einde van het seizoen en dan heeft hij een goed dossier voor de nationale ploeg."

Er gaan al stemmen op om Batshuayi nu eerste spits te maken bij de Rode Duivels in plaats van Romelu Lukaku. Uiteraard gaat Martinez niet in op die suggestie. "Zijn rol in Rusland? Michy is geen nieuweling bij de Rode Duivels. Hij is iemand die het kan afmaken en heeft altijd al een grote impact gehad telkens als hij mocht spelen. Hij heeft altijd getoond dat hij klaar is als we hem nodig hebben."

Bankzitter Mignolet

Voor Simon Mignolet is de situatie iets ingewikkelder. Hij komt niet meer van de bank bij Liverpool. Martinez stelt de doelman echter gerust. Hij hoeft nu niet plots te vrezen voor zijn WK-selectie. "Simon is niet 'in trouble'. Je kunt een doelman op dat vlak niet met een veldspeler vergelijken. Ook zijn kwaliteiten kennen we. We steunen Simon intens in deze moeilijke periode, ik geloof in hem."

Dan is er nog het geval Steven Defour. Hij leek sowieso out voor het WK met een zware knieblessure. Nu zegt de middenvelder van Burnley plots dat hij mogelijk toch fit kan raken tegen juni. Martinez sluit dat alvast niet uit en laat de deur openstaan voor Defour. Het zal hem sowieso nog extra motiveren om snel weer fit te geraken.

"Steven heeft het altijd zeer goed gedaan in de nationale ploeg en was ook aan een goed seizoen bezig bij Burnley. Ik ken zijn kwaliteiten maar al te goed. We zullen hem alle kansen geven om zich in de selectie te spelen", is Martinez heel duidelijk over het 'geval-Defour'.

Poll: Wie kies jij als eerste spits bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Martinez  I   shw  I   Batshuayi  I   Defour

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024