'Cristiano Ronaldo op zucht van Barcelona'

'Cristiano Ronaldo op zucht van Barcelona'
Donderdag 01 december 2016 - 17:27   I   door Fabian Morren

Cristiano Ronaldo speelt al jaren bij Real Madrid. Maar wat als hij bij aartsrivaal Barcelona zou spelen? Het lijkt ondenkbaar.

Toch heeft Barça de kans gehad om de Portugees aan te trekken. Toen hij 18 jaar was werd Ronaldo aangeboden bij de Catalanen. Barcelona hoefde toen 'slechts' 17 miljoen euro neer te tellen voor hem. Het is ex-voorzitter Joan Laporta die dat onthulde.

Laporta was tussen 2003 en 2010 voorzitter van Real Madrid. "Toen ik voorzitter werd, hebben we Ronaldinho, Quaresma en Marquez gehaald", aldus Laporta tegenover AS. "We waren aan het heropbouwen en Ronaldo speelde bij Sporting Lissabon. Hij stond toen al dicht bij een overgang naar Manchester United."

"De zaakwaarnemer van Ronaldo, die ook de belangen verdedigde van Marquez en Quaresma vertelde me dat hij nog een hele goeie speler kende en hij heette Ronaldo. Hij werd ons aangeboden voor twee miljoen euro minder dan het bedrag waar hij uiteindelijk voor naar Man United is gegaan, en die transfersom was toen 19 miljoen euro."

TAGS  I  Cristiano Ronaldo  I   Real Madrid  I   Barcelona

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023