Barcelona morst alweer met punten en ziet Real Madrid uitlopen

Zondag 27 november 2016 - 22:17   I

In de Primera Division blijft Barcelona met punten morsen. Tegen Real Sociedad speelde het 1-1 gelijk. Zo slaagt Barcelona er niet in het gat te dichten met Real Madrid, het staat momenteel al op zes punten van de leider.

Barcelona begon bijzonder zwak aan de wedstrijd. Real Sociedad was veruit de gevaarlijkste ploeg, met vooral een bedrijvige Carlos Vela. Na een halfuur had Sociedad zo 60% van het balbezit, ongezien tegen een ploeg als Barcelona. Pas net voor rust kon Barcelona een eerste schot registreren. Suarez miste echter. Zo werd er rusten geblazen zonder dat Barcelona ook maar één keer op doel had kunnen schieten voor de eerste keer dit seizoen.

In de tweede helft kreeg Real Sociedad eindelijk wat het al lang verdiende. Willian José kopte een rebound onhoudbaar binnen. Daarna kwam Barcelona dan toch eens opzetten en het loonde meteen. Neymar raasde voorbij enkele verdedigers en bood Messi de gelijkmaker aan. Alles te herdoen voor de thuisploeg, maar die liet zich niet ontmoedigen. Het bleef uitstekend combineren. Juanmi zette Sociedad weer op voorsprong, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Uit de herhaling bleek dat onterecht te zijn. De thuisploeg had bloed geroken en zette alles op de aanval in de slotfase. Het had echter af te rekenen met pech. De pegel van Vela strandde op de paal, Granero trapte net over. Zo bleef het toch bij een gelijkspel, maar verrassend genoeg was het Real Sociedad dat daarmee ontevreden moest zijn.

Real Sociedad - Barcelona 1-1

53' Willian José 1-0, 59' Messi 1-1