Uitspraken Vanhaezebrouck zwaar onder vuur: "Ik vind het een belediging voor hen"

Uitspraken Vanhaezebrouck zwaar onder vuur:
Vrijdag 25 november 2016 - 10:24   I  

Hein Vanhaezebrouck maakte zich wellicht niet populair bij zijn spelersgroep na zijn krasse uitspraken. Ook columnist Hugo Camps roept de Gent-trainer op het matje.

"Hein Vanhaezebrouck beweert dat de transfers tijdens de winterstop zullen bepalen wie kampioen wordt. Er moet dus flink worden ingekocht", gaat Camps van wal in Het Laatste Nieuws. "Het is een soort nihilisme dat blameert. Alsof Gent zich de afgelopen tijd alleen maar versterkt heeft met bloembakken. La Gantoise heeft een van de beste spitsen in de competitie op de bank zitten."

"Om een of andere reden wil Hein niet weten van Jérémy Perbet. Het zal zijn type niet zijn. Vervolg: zachte liquidatie. Natuurlijk kan Club Brugge zonder nieuwe aankopen kampioen spelen. En AA Gent en Racing Genk ook, misschien zelfs Standard. Maar coaches zien in het veelvoud van Europese wedstrijden een makkelijk alibi voor de roep om nieuw bloed. Liefst jongens met naam."

"Ik vind het een belediging voor de kern van basisspelers die het in het beste geval tot Nieuwjaar mogen uitzingen. Tot de chouchous van de trainer zijn gearriveerd. Er deugt helemaal niets van deze inwisselbaarheid van spelers in volle competitie. De wintermercato is een monstrum voor rijk volk. Het is zelfs een hold-up van coaches op de club. Een trainer hoort zich ver te houden van het transferbeleid. Hij kan een profiel aangeven, maar meer niet."

"De werkelijkheid is anders. Coaches bepalen vandaag wie komt en wie mag vertrekken. Zij houden er een eigen bollenwinkel op na. Uiteraard zoeken ze altijd naar een doublure van zichzelf. Ook daarom is de smartlap over scouting zo'n lachertje. Slimme scouts weten wel wat de coach wil: gedresseerde neefjes en nichtjes. Dat uitgerekend Hein Vanhaezebrouck zo koopziek is, maakt me triest."

TAGS  I  AA Gent  I   Hein Vanhaezebrouck

maandag 3 oktober 2022

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022