Absolute topprestatie! RC Genk overwintert in Europa

Donderdag 24 november 2016 - 22:55   I   door Redactie

Racing Genk heeft zich geplaatst voor de zestiende finales van de Europa League. De Limburgers hielden de drie punten thuis tegen Rapid Wenen en hebben één speeldag voor het einde een onoverbrugbare voorsprong op Wenen en Sassuolo.

Een knappe prestatie van Genk, anders kan je het niet noemen. Al aan de rust stond de thuisploeg op voorsprong en die was verdiend ook. Genk werd al snel beloond met een knap doelpunt. Bailey kopte tegen de lat, maar Karelis scoorde in de rebound. Nastic liep wel buitenspel bij de voorzet. Genk speelde daarna meer vanuit de controle en ontsnapte kort voor de rust. Schaub kreeg de bal in de voeten in het strafschopgebied, maar miste zijn controle.

Na de rust pakte Genk het aanvallender aan en ging het op zoek naar de 2-0. Alleen kwam het wel goed weg na een blunder van Brabec achterin. Bizot verhinderde de 1-1. De thuisploeg haalde al bibberend het einde. De gelijkmaker van Schaub werd afgekeurd na een lichte duw op Buffel.

RC Genk - Rapid Wien 1-0
12' Karelis 1-0