Charleroi verschalkt Lokeren en duikt de top drie in

Zondag 20 november 2016 - 21:29   I

Charleroi is als winnaar uit de bus gekomen in de laatste wedstrijd van de speeldag. Lokeren kwam op voorsprong, maar Charleroi prikte al snel twee keer tegen. Die voorsprong gaf Charleroi uiteindelijk niet meer uit handen, waardoor het zich weer in de top drie nestelt, naast Club Brugge en AA Gent.

Vanaf het begin van de wedstrijd nam Charleroi het heft in handen. Ninis toonde zich bedrijvig en zorgde voor het eerste doelgevaar met twee kansjes. Toch was het Lokeren dat op voorsprong kwam. Uit het niets dook Miric op aan de eerste paal om de 0-1 binnen te tikken. Charleroi kreeg niet veel later toch wat het verdiende: Fall gleed de 1-1 een minuut later binnen en alles was weer te herdoen. De honger van Charleroi was echter nog niet gestild en dat leidde tot hun tweede doelpunt. Pollet kopte de voorzet van Tainmont knap binnen.

In de tweede helft keek Charleroi wat meer de kat uit de boom en liet het Lokeren komen om zo op de tegenaanval te kunnen tegenprikken. Lokeren zette intussen alles op de aanval. Tom De Sutter kwam doelpuntenmaker Miric nog vervangen. Dé kans op de gelijkmaker kwam er na een één-tweetje tussen De Ridder en De Sutter, maar Charleroi-doelman Penneteau stond pal op de inschuiver van invaller Straetman. Ook bij Charleroi lukte er echter niet veel meer. Fall werd alleen op doel afgestuurd, maar wachtte te lang zodat Maric nog kon opruimen. Zo bleef de eindstand 2-1.

Charleroi - Lokeren 2-1

20' Miric 0-1, 23' Fall 1-1, 39' Pollet 2-1