Witsel: "Daarom kent iedereen mijn naam in Europa"

Witsel:
Donderdag 17 november 2016 - 22:30   I   door Fabian Morren

Axel Witsel heeft moeilijke transferperiodes achter de rug. De middenvelder leek geruime tijd op weg naar Juventus, maar steeds sprong de transfer af. Het is geen geheim dat de Rode Duivel nog steeds hoopt op een spraakmakende transfer in januari. Of die er komt, blijft nog maar de vraag.

Naam maakte Witsel vooral bij Standard. "Ik ging naar Standard toen ik negen jaar was, ging bij alle jeugdteams en toen ik 16 was werd ik een profvoetballer. Toen ik tien jaar was reed ik met mijn vader naar de training. Ik zag het stadion van Standard in de autospiegel en zei tegen mijn vader dat ik het super zou vinden om daar te spelen", begint hij zijn verhaal aan Het Nieuwsblad.

"Hij antwoordde dat ik daar heel hard voor moest trainen. Die ambitie was er al van jongs af aan ingebakken. Ik speelde een jaar of 5-6 voor Standard, en ik wilde graag naar het buitenland. Ik wilde hogerop komen, op een hoger niveau spelen. Benfica toonde interesse, en op dat moment was het de beste keuze voor mij. Ik werd hartelijk ontvangeen door iedereen, het team, de staff en de fans. Ik heb echt genoten van het jaar bij Benfica. Ik boekte echt vooruitgang. Het is dankzij Benfica dat iedereen in Europa de naam Witsel kent. Lissabon is ook een geweldige stad, ik heb er nog steeds een huis."

TAGS  I  Zenit  I   Juventus  I   Benfica  I   Nieuws  I   Axel Witsel

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022

zaterdag 26 november 2022