Koeman heeft duidelijke boodschap voor rokende Nainggolan

Koeman heeft duidelijke boodschap voor rokende Nainggolan
Woensdag 09 november 2016 - 13:20   I  

Everton-trainer Ronald Koeman gaat zich inzetten voor een campagne die het stoppen met roken promoot, Kick It with Help. De campagne richt zich specifiek op sporters en raadt hen aan zich te laten helpen om te kunnen stoppen met roken.

"Als voetbaltrainer wil ik mijn team steunen om succes te boeken. En de gezondheid is essentieel in de sport", vertelt Koeman in La Dernière Heure. "Privé kreeg ik te maken met de borstkanker van mijn vrouw. Zij is gestopt met roken. Net als mijn ex-coach Johan Cruijff, die begin jaren 90 hartklachten kreeg. Ik geloof heilig in een gezond leven zonder tabak. Tal van studies hebben de nadelen van tabak aangetoond. Ik heb wel zelf nooit gerookt. Maar ik hou ervan om mensen te helpen om het beste van zichzelf te geven. Daarom steun ik deze campagne: het geeft de mensen een kans om te stoppen."

Radja Nainggolan is een van de bekendste voetballers van wie geweten is dat hij rookt. Ex-bondscoach Marc Wilmots maakte daar geen probleem van, maar Roberto Martinez heeft het verbannen. "Ze moeten weten dat er talrijke professionals in de gezondheidsbranche bestaan om hen te helpen stoppen. Roken is slecht, die sporters zullen een betere gezondheid hebben als ze stoppen. Ze hebben nood aan hulp. 20 jaar geleden zag je veel voetballers roken, nu minder. De topsporter is een rolmodel, hij moet het voorbeeld geven door niet te roken. Ik coach mijn team en de specialisten coachen zij die willen stoppen."

TAGS  I  Ronald Koeman  I   Radja Nainggolan

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024