Tielemans stelt zich duidelijk doel bij Rode Duivels: "Daar hoop ik op"

Tielemans stelt zich duidelijk doel bij Rode Duivels:
Maandag 07 november 2016 - 19:35   I  

Youri Tielemans is er - misschien wel wat onverwachts - bij de Rode Duivels opnieuw bij. Hij dankt zijn plek vooral aan de afwezigheid van Nainggolan, maar is erg zelfverzekerd over zijn kwaliteiten.

"Ik ben wel wat vermoeid door de opeenvolging van wedstrijden, maar ik wil altijd spelen. Ik kan hier nog veel leren, maar ik ben hier ook op mijn plaats. Ik hoop dan ook op mijn eerste cap", aldus Tielemans bij Sporza.

Tielemans zal zich moeten aanpassen, want Martinez speelt in een 3-5-2. "In principe verandert er niet zo veel voor mij. Ik kan wel op de flank spelen, maar normaal gezien is mijn positie centraal. Al zal dat in dit systeem misschien iets meer verdedigend zijn dan bij Anderlecht."

Tielemans vindt de wedstrijd tegen Nederland van ondergeschikt belang. "Want tegen Estland staan er punten op het spel. Maar ik begrijp ook dat de matchen tegen Nederland nooit vriendschappelijk zijn. We spelen voor de eer van het land. Nederland heeft momenteel misschien een mindere generatie, maar het blijft een groot land. We mogen hen dus zeker niet gaan onderschatten. Ik vind ook niet dat het initiatief in de wedstrijd per se bij ons moet liggen."

TAGS  I  Youri Tielemans  I   Anderlecht

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024