"Thibaut Courtois neemt definitief afscheid"

Vrijdag 23 augustus 2024 - 19:00   I   door Redactie

Als we Kristof Liberloo, journalist van Het Belang van Limburg, mogen geloven, heeft Thibaut Courtois zijn allerlaatste wedstrijd voor de Rode Duivels gespeeld. Ook na een vertrek van Domenico Tedesco zal de doelman van Real Madrid niet meer terugkeren.

Courtois liet donderdag in een bericht op sociale media weten dat hij stopt bij de Rode Duivels zolang Domenico Tedesco de bondscoach blijft. Het water tussen de twee is veel te diep. Eerder gaf Courtois ook al verstek voor het EK, maar de voetbalbond had hoop dat hij richting het WK 2026 wel weer van de partij zou zijn. Niet dus.

Courtois heeft dat nu doorprikt. Hij speelt niet meer onder Tedecso. Volgens Liberloo ook niet meer onder een andere bondscoach. "Hoe sterk Koen Casteels tijdens het EK ook voor de dag kwam, het blijft doodzonde dat zowat de beste doelman van de wereld afzegt voor de Rode Duivels", klinkt het. 

"Iedereen die daarvoor mee verantwoordelijk is, moet in de spiegel durven kijken. Want eerlijk? Ik zie Thibaut Courtois geen comeback meer maken in het Belgische shirt. Ook niet na Tedesco."

Poll: Is dit een groot verlies voor de Rode Duivels?

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024