Tedesco maakt zichzelf onmogelijk bij Rode Duivels

Tedesco maakt zichzelf onmogelijk bij Rode Duivels
Vrijdag 23 augustus 2024 - 11:00   I   door Redactie

Thibaut Courtois verraste door via sociale media te laten weten dat hij stopt bij de Rode Duivels zolang Domenico Tedesco er bondscoach is. Duidelijker kan je niet zijn.

Het zit ruim een jaar scheef tussen Tedesco en Courtois. Dat bereikte nu een absolute climax met de aankondiging van Courtois dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor de Rode Duivels zolang de Duitser de bondscoach is. Ook al krijgt Courtois ook veel kritiek op die mededeling, toch maakt dit de positie van Tedesco nog meer onhoudbaar.

De bondscoach heeft al weinig tot geen krediet meer bij de achterban van de Rode Duivels na het mislukt EK. Hij ging al met de ruzie met Courtois in de achterzak naar het EK in Duitsland. Daar waren de resultaten én het geleverde spel beneden alle peil. 

De voetbalbond heeft besloten om door te gaan met Tedesco, maar het enthousiasme rond de Rode Duivels heeft een stevige deuk gekregen en het is maar zeer de vraag of de bondscoach voor het WK van 2026 de rust terug kan brengen. De Belgen moeten ook zien dat ze gekwalificeerd geraken voor dat toernooi.

Zo lijkt een ontslag van Tedesco toch bijna onvermijdelijk te worden om terug met een propere lei te kunnen beginnen. Misschien moet de bond dan toch eens opnieuw voor een Belgische bondscoach gaan. Dat is al geleden van 2016 met Marc Wilmots.

Poll: Vind jij dat Tedesco eruit moet?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco  I  Thibaut Courtois

vrijdag 13 september 2024

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024