'Groot nieuws over toekomst van Virgil van Dijk uitgelekt'

'Groot nieuws over toekomst van Virgil van Dijk uitgelekt'
Zaterdag 17 augustus 2024 - 13:00   I   door Redactie

Virgil van Dijk, die na het afgelopen Europees kampioenschap onder vuur lag, heeft besloten door te gaan als aanvoerder van het Nederlands elftal. Volgens journalist Valentijn Driessen heeft bondscoach Ronald Koeman in een persoonlijk gesprek zijn onvoorwaardelijke vertrouwen in Van Dijk uitgesproken.

Ondanks geruchten over een mogelijk pensioen bij Oranje, blijft de verdediger actief bij het nationale team. Driessen onthult in De Telegraaf dat Van Dijk na de pijnlijke uitschakeling tegen Engeland twijfelde over het voortzetten van zijn interlandcarrière. 

“Toen wist hij ook nog niet of hij bij het Liverpool van Arne Slot zou blijven of voor een ander avontuur zou kiezen. Normaliter zet je bij twijfel een streep door iemands naam, maar zowel Koeman als Slot hebben Van Dijk bewogen toch op het hoogste niveau door te gaan”, aldus Driessen.

Hoewel Van Dijk zich buiten het veld als een voorbeeldige aanvoerder gedraagt, was zijn optreden op het EK minder overtuigend. Toch heeft Koeman ervoor gekozen om zijn aanvoerder niet te laten vallen, wat betekent dat Van Dijk Oranje blijft leiden in toekomstige wedstrijden.

Poll: Vind jij dat Van Dijk er goed aan doet om nog door te gaan bij Oranje?

TAGS  I  Virgil van Dijk  I  Oranje

zaterdag 28 september 2024

vrijdag 27 september 2024

donderdag 26 september 2024