Geel houdt eerstenationaler Sporting Hasselt in bedwang

Geel houdt eerstenationaler Sporting Hasselt in bedwang
Woensdag 14 augustus 2024 - 21:19   I   door Redactie

ASV Geel (3de) heeft woensdag 1-1 gelijkgespeeld tegen Sporting Hasselt (1ste). In een aangename pot voetbal met veel kansen aan beide zijden kwamen de Zotten via Van Pol op voorsprong. Mbaku-Mbabit hing de bordjes na rust in evenwicht: 1-1.

De oefenwedstrijd tussen ASV Geel (3de amateur) en Sporting Hasselt kondigde zich aan als de wedstrijd tussen de twee bevriende supporterskernen. Dat werd ook duidelijk in de tribune waar beide groepen broederlijk langs elkaar zaten en bij momenten zelfs samen zongen: "Hasselt en Geel ,olé olé". Het verleidde beide teams tot aanvallende intenties. Geel-trainer Tom Schipper voerde twee wijzigingen door voor de wedstrijd tegen eerstenationaler Sporting Hasselt. Doelman Oussayd Belkouch stond voor het eerst na een knieblessure in doel. Vooraan verving Seppe Maesen een geblesseerde Marijn Convents.

Hasseltse kansen

Het waren de bezoekers uit Hasselt die in de beginfase het tempo en het spel bepaalden. Ofori was er aan de tweede paal al snel dichtbij, maar een wederoptredende Belkouch pareerde in hoekschop. De bal werd in het pak gedropt, geraakte niet weg en belandde voor de voeten van Yassin Gueroui, die vorig seizoen nog bij Patro Eisden in de Challenger Pro League speelde. De Hasseltse kapitein trapte onbesuisd over.

In de volgende fase weer de bezoekers. Bounou zette laag voor. Aan de tweede paal trapte Kroonen op doel, maar Belkouch tikte over. Hasselt probeerde het nog vanuit de tweede lijn, maar de schoten konden de Geelse doelman niet verontrusten. De eerste reactie van de Zotten kwam er even voor het kwartier op een hoekschop. Seppe Maesen kopte het leer aan de twee paal net over. Het bleef kansen regenen. Muanza (kopt naast) en Orye (fantasietje met dijbeen) besloten naast voor Hasselt, Van Pol (kopt naast) en Maesen (kraakt schot) misten de Geelse pogingen.

Evenwicht hersteld

Het eerste kwart van de wedstrijd was aangenaam verlopen met kansen aan beide zijden, maar met voetballend overwicht voor de Spor. Toch vond Geel steeds meer het evenwicht. Meer nog, op het half uur stak Toon Opdekamp een bal listig tussendoor op Thijs Van Pol. De Nederlander twijfelde niet en plaatste de bal vanop zo'n twintig meter laag links in de hoek: 1-0. Hasselt reageerde via Bounou, die alleen op doelman Belkouch mocht draven, maar de Geelse goalie hielde de nul op het bord met een ultieme beenveeg. Ook Orye kreeg nog een mooie kans, ditmaal redde Belkouch met de voet. Rusten: 1-0.

Gelijkmaker

Na de pauze verschenen er vier nieuwe krachten bij de thuisploeg. Bij Sporting Hasselt maakten zeven frisse spelers hun opwachting. De eerste kansen waren opnieuw voor de ploeg uit Limburg, maar Maho en Osei-Berkoe misten onbegrijpelijk. Uitstel is geen afstel want even over het uur legde Maho de bal panklaar voor Junior Mbaku-Mbabit, die de bal van dichtbij voor de ingevallen Dragomir in doel legde: 1-1. Verder kwamen beide teams niet. Geel speelt zaterdag (19.30u) in de vierde ronde van de Croky Cup de derby tegen Wezel Sport uit 2de amateur.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Joosten, Van Roy, Baerts, Quintiens - Oilil, Hoebregs, Hannes, Opdekamp - Van Pol, Maesen.
SPORTING HASSELT: Caubergh - Muanza, Gueroui, Ofori - Dassen, Kalin, Gerits, Kroonen - Bounou, Orye, Milts- Dassen, Gerits, Gueroui - Muanza, Orye, Caubergh.
VERVANGINGEN: 46' Belkouch, Joosten, Opdekamp en Hannes en door Dragomir, D'Hondt, Tagba en Neuts, 46' Bounou, Kroonen, Gerits, Dassen, Ofori, Gueroui en Muanza door Braeken, Osei-Berkoe, Rau, Cauwenberg, Vankerkhoven, Maho en N'Ganzadi, 58' Milts en Orye door Reumers en Mbaku-Mbabit, 63' Van Pol en Oilil door Kayahan en Van Dijck, 72' Maesen door N'Zo, 79' Neuts door Kaiddour, 80' Quintiens door Arozie, 86' Hoebregs en Tagba door Vigi en Ikrou, 89' Van Roy door Hoebregs.
DOELPUNTEN: 28' Van Pol 1-0, 62' Mbaku-Mbabit 1-1.
GELE KAARTEN: 33' Oilil (trekfout op Bounou), 88' Rau (fout op Arozie).
SCHEIDSRECHTER: Jonas Timmermans.
TOESCHOUWERS: 350.

Poll: Wie is de Geelse man van de match?

TAGS  I  Sporting Hasselt  I  Geel  I  Verbroedering

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024