Waarom ASV Geel-Sporting Hasselt niet zomaar een gewone oefenwedstrijd is

Waarom ASV Geel-Sporting Hasselt niet zomaar een gewone oefenwedstrijd is
Dinsdag 13 augustus 2024 - 12:25   I   door Redactie

Woensdagavond spelen ASV Geel en Sporting Hasselt op De Leunen tegen elkaar. De aftrap is voorzien om 19.30 uur. De wedstrijd is voor de fans een speciale ontmoeting.

De supporters van Geel en Hasselt onderhouden warme vriendschapsbanden. Dat is al het geval sinds 2009. Door de degradatie van Geel naar eerste provinciale van enkele jaren geleden is het al een hele tijd geleden dat blauw-wit en Hasselt nog eens een onderlinge wedstrijd speelden.

In competitieverband zou het nog lang kunnen duren vooraleer ze nog eens tegenover mekaar staan, want Hasselt staat intussen twee reeksen hoger dan Geel. Daarom zijn de fans maar wat blij dat ze in deze voorbereiding nog eens tegenover elkaar staan.

De fans van Hasselt hebben in het verleden al geregeld Geel bezocht om de Geelse fans te ondersteunen. Maar ook de supporters van Geel brachten al meermaals een bezoek aan Hasselt, dat was ook vorig seizoen zo.

Buitenlandse overnemers

Daarnaast werden zowel Hasselt als Geel vorig jaar overgenomen. Beide clubs zaten toen verre van in een ideale (financiële) situatie, maar hebben vandaag mooie vooruitzichten. Hasselt amibeert onder Sam Kerkhofs en Rik Verheye zelfs profvoetbal.

Daar hoeft Geel nog niet aan te denken. De eerste stap voor Verbroedering is een stap naar tweede nationale. Wees echter maar zeker dat de ambities van Geel ook verder reiken dan wat naar buiten toe wordt uitgesproken.

Eén ding hebben de overnemers gemeen: het zijn Vlaamse overnemers, geen buitenlandse. Hoewel Hasselt ook over aanzienlijke sponsorbudgetten kan beschikken vanwege de mediatisering van de club, is het opboksen tegen onrealistisch hoge budgetten van buitenlandse spelers in het Belgische voetbal. Iets wat misschien eens heel dringend van bovenaf moet aangepakt worden.

Foto: Sporting Hasselt

Poll: Moeten buitenlandse overnemers geweerd worden in het Belgische voetbal?

TAGS  I  ASV Geel  I  Sporting Hasselt

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024