Aangeslagen Jean-Marie Pfaff: "Dit heeft me veel pijn gedaan"

Aangeslagen Jean-Marie Pfaff:
Dinsdag 30 juli 2024 - 20:15   I   door Redactie

Topsport draait niet alleen om winnen; verliezen is een onvermijdelijk onderdeel van het spel. Het omgaan met een verloren wedstrijd kan bijzonder uitdagend zijn voor atleten.

“Een sportman moet leren omgaan met verliezen. Dat sterkt je,” zegt Jean-Marie Pfaff in een interview met Primo. “Een goed incasseringsvermogen is even belangrijk als een deftig doorzettingsvermogen. Veel jeugdspelers worden met talent geboren, maar kunnen niet omgaan met teleurstellingen.”

Pfaff weet als geen ander dat het pad naar succes niet altijd over rozen gaat. Ook hij heeft als kind vaak te maken gehad met kritiek en tegenslagen. “Dat zijn zaken die me destijds veel pijn gedaan hebben. Achteraf komen diezelfde mensen dan wel op je schouder kloppen: ‘Ik heb het toch altijd van jou gezegd dat je het ver zou schoppen.’ Tja…”

De afwezigheid van zijn vader, die stierf toen Pfaff twaalf jaar oud was, heeft eveneens een diepe impact op hem gehad. “Ook de afwezigheid van mijn vader, hij is gestorven toen ik twaalf was, heb ik altijd als een groot gemis ervaren. Dat speelt allemaal mee.”

TAGS  I  Jean-Marie Pfaff

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024