Genk aan de grond genageld: 'Basispion plots op weg naar toptransfer'

Genk aan de grond genageld: 'Basispion plots op weg naar toptransfer'
Zondag 28 juli 2024 - 17:00   I   door Redactie

Bij Genk moesten ze zondagmiddag een oplossing vinden voor tussen de palen. Eerste keeper Hendrik Van Crombrugge is geblesseerd en dus kreeg Mike Penders zijn kans. Het achttienjarige sluitstuk wacht een mooie toekomst. Hij kan zelfs al een toptransfer maken.

Koen Casteels, Sinan Bolat, Logan Bailly, Thibaut Courtois: allemaal doorliepen ze de jeugdreeksen van Genk. In Limburg hopen ze dat Mike Penders de volgende in het rijtje wordt die (internationaal) faam kan maken. Genk heeft alvast het volste vertrouwen in zijn doelman, al kan hij wel eens sneller weg zijn dan iedereen dacht.

Zo staat de jonge doelman op het verlanglijstje van de Engelse topclub Chelsea. De tiener kon zich in de voorbereiding onderscheiden en kreeg toen ook de nodige lof van zijn nieuwe coach Thorsten Fink. Penders wordt dan ook beschouwd als een van de grootste talenten van de club. Dat zorgt nu voor de nodige interesse.

Penders speelt al sinds 2018 voor de jeugd van Genk. Vorig seizoen speelde hij zijn matchen nog voor Jong Genk in de Challenger Pro League. Daar stond hij 25 keer onder de lat en slikte hij 42 doelpunten. Daarnaast hield hij drie keer zijn netten schoon. Een seizoen later mag hij zich, bij afwezigheid van Van Crombrugge, gaan bewijzen bij de eerste ploeg.

Poll: Wie wint de strijd dit seizoen voor de plek van eerste doelman?

TAGS  I  Genk  I  Mike Penders  I  Thorsten Fink  I  Hendrik Van Crombrugge

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024