Bij Genk weten ze hoe ze dit seizoen kampioen zullen spelen: "Daar ben ik zeker van"

Bij Genk weten ze hoe ze dit seizoen kampioen zullen spelen:
Maandag 22 juli 2024 - 10:00   I   door Redactie

Thorsten Fink maakte deze zomer de gevoelige overstap van Sint-Truiden naar KRC Genk. De Duitser hoopt met zijn nieuwe club volop mee te doen om de grote prijzen. Tegenover Het Laatste Nieuws is hij alvast erg hoopvol voor komend seizoen en ziet hij grootse dingen gebeuren.

“Ik wil in eerste instantie dat mijn spelers en de fans genieten van het voetbal. Het gaat me dan eens niet om de stand”, dekt hij zich in eerste instantie nog wat in. Toch spreken zijn ambities voor zich: “Wij kunnen kampioen worden, daar ben ik zeker van. Ik ga niet zeggen dat we voor de tweede, derde of vierde stek gaan, want je wil zo hoog mogelijk eindigen."

Hoe hij Genk opnieuw kampioen wil maken? Fink legt het in een stappenplan helemaal uit: “Als ik het concreter moet maken, zal ik zeggen dat het doel op korte termijn is om automatismen erin te slijpen en het seizoen goed te beginnen”, klinkt het voorzichtig.

Als dat gelukt is, kan er naar boven gekeken worden: “Op middellange termijn wil je de Play-offs bereiken en op lange termijn is het titels winnen, Europees spelen en het DNA van Genk verder uitbouwen”, aldus Fink. Genk speelt zondag zijn eerste competitiematch. Het ontvangt dan Standard. 

Poll: Kan Genk dit seizoen ook effectief kampioen spelen?

TAGS  I  Genk  I  Thorsten Fink

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024

woensdag 4 september 2024

17 11:00 /

dinsdag 3 september 2024