'Enorme verrassing in eerste basiself van Thorsten Fink'

'Enorme verrassing in eerste basiself van Thorsten Fink'
Maandag 15 juli 2024 - 09:30   I   door Redactie

KRC Genk verloor afgelopen weekend een oefenwedstrijd tegen Nederlands bekerwinnaar Feyenoord. De troepen van trainer Thorsten Fink werden zwaar op de proef gesteld tegen de Nederlandse topclub, maar één man in het bijzonder liet een sterke indruk achter.

Het gaat om Mike Penders. De amper 18-jarige doelman kreeg zijn kans van de Duitse trainer en greep, naast de ballen, ook die kans met beide handen. De jonge keeper voorkwam met enkele fraaie reddingen veel erger voor Genk.

Door zijn puike prestatie zaterdag, is het nu de vraag of Penders geen basisplaats moet krijgen. Eerste keeper Van Crombrugge is namelijk geblesseerd. "We zullen wel zien wie er als eerste doelman aan het seizoen begint. We zullen moeten afwachten hoe de blessure van Hendrik evolueert en dan zullen we een beslissing nemen”, vertelt Fink aan Het Belang van Limburg.

Hoe dan ook is de Duitser grote fan van de jonge doelman: “Ik ben heel tevreden met zijn prestatie, hij is een absoluut toptalent. Zoals iedereen intussen weet, werk ik ook graag met jonge spelers, dus ik ben zeker niet bang om met Mike in doel aan de competitie te beginnen”, aldus Fink.

Poll: Is Penders een goede vervanger voor Van Crombrugge?

TAGS  I  Genk  I  Mike Penders  I  Thorsten Fink  I  Hendrik Van Crombrugge

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024