Als dat maar goed komt: 'Club Brugge krijgt grote financiële kater te verwerken'

Als dat maar goed komt: 'Club Brugge krijgt grote financiële kater te verwerken'
Dinsdag 09 juli 2024 - 11:00   I   door Redactie

Club Brugge kende de afgelopen seizoenen enorme successen, zowel op sportief als financieel vlak. Recent verkocht het nog Igor Thiago voor 33 miljoen euro aan het Engelse Brentford. Toch dreigt het nu ook stevig verlies te lijden op enkele aanwinsten van voorbije seizoenen.

Brugge wil deze zomer afscheid nemen van heel wat spelers. Zo staan Roman Yeremchuk, Dedryck Boyata, Kamal Sowah, Faitout Maouassa en Philip Zinckernagel allemaal in de etalage. Verwacht wordt dat zij allemaal voor veel minder verkocht zullen worden dan waarvoor ze oorspronkelijk gehaald zijn.

Dat komt doordat ze geen indruk konden maken in Brugge. Voor elke speler uit het lijstje geldt dat ze de hoge verwachtingen om bij een topclub als Club Brugge te spelen niet konden waarmaken. Het Laatste Nieuws geeft aan dat Brugge heel wat verlies zal maken

In totaal investeerde de landskampioen zo’n 35 miljoen euro om het vijftal naar Brugge te halen. Vooral voor Yaremchuk (17 miljoen) en Sowah (9 miljoen) betaalden ze zich blauw. Nu beseffen ze in Brugge dat ze de spelers voor heel wat verlies zullen moeten verkopen. De zware contracten wegen immers niet op tegen de geleverde prestaties.

Poll: Doet Club Brugge er goed aan om zich van enkele zware contracten te verlossen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dedryck Boyata  I  Roman Yaremchuk

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024