Verrassende wending: ‘Club Brugge schept duidelijkheid omtrent Yaremchuk-deal’

Verrassende wending: ‘Club Brugge schept duidelijkheid omtrent Yaremchuk-deal’
Woensdag 26 juni 2024 - 12:30   I   door Redactie

Club Brugge staat voor een drukke transferzomer, wat nogmaals blijkt uit het mogelijke vertrek van hun Oekraïense spits, Roman Yaremchuk.

Yaremchuk vertoefde afgelopen seizoen onder de Spaanse zon bij Valencia. Daar zette hij, met 4 doelpunten over een volledig seizoen, niet de meest aantrekkelijke cijfers neer. Hij gaf echter wel aan zich er beter gevoeld te hebben dan in Brugge.

Daarom kijkt Blauw-Zwart momenteel naar oplossingen die ook financieel aantrekkelijk zijn. Het is vanzelfsprekend dat de Bruggelingen nog wat van het hoge transferbedrag dat werd betaald, willen recupereren.

Momenteel is Yaremchuk ook nauw betrokken bij de Oekraïense nationale ploeg, en scoorde hij in de laatste wedstrijd tegen Slowakije het winnende doelpunt. Club Brugge kan dit alleen maar toejuichen, omdat hij zich zo ongetwijfeld in de kijker van enkele Europese (top)clubs speelt.

Er wordt daarnaast ook gehoopt dat Oekraïne, eventueel samen met België, doorstoot naar het eindtoernooi. Zo zou Yaremchuk nog wat meer speelminuten kunnen krijgen, en zou zijn marktwaarde vervolgens opnieuw wat kunnen stijgen. Hierdoor zou Blauw-Zwart ook een grotere som kunnen vangen, indien het tot een transfer komt.

Met de situatie van Yaremchuk, het vertrek van Igor Thiago en de belangstelling van Sporting CP voor Ferran Jutglà, zal Blauw-Zwart ongetwijfeld op zoek moeten naar nieuwe aanvallende versterkingen. Op dit moment moet Nicky Hayen het, voorlopig, doen met Jutglà, naast de jonge en onervaren Barbera en Vermant.

Club Brugge ziet echter Güven Yalçın als hun nieuwe centrumspits. Hij is momenteel actief bij het Turkse Fatih Karagümrük en wist afgelopen seizoen 9 keer te scoren. Hij heeft ook reeds 3 caps bij de Turkse nationale ploeg verzameld, maar is niet opgenomen in de huidige EK-selectie.

Poll: Moest Yaremchuk meer kansen bij Club Brugge hebben gekregen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Roman Yaremchuk

zaterdag 28 september 2024

vrijdag 27 september 2024

donderdag 26 september 2024