Frank Raes: "Hij moet nu echt in de ploeg komen bij Rode Duivels"

Frank Raes:
Dinsdag 18 juni 2024 - 13:00   I   door Redactie

De Rode Duivels verloren hun eerste wedstrijd tegen Slovakije. Daar was ook wel wat pech mee gemoeid, zo zag ook Frank Raes.

“Er is nog niets verloren”, blijft Raes optimistisch in Gazet van Antwerpen. “Als het een troost mag zijn: Spanje (in 2010) en Argentinië (in 2022) werden wereldkampioen nadat ze hun openingsmatch verloren. Het kan dus nog alle kanten uit.”

Hij zou wel wijzigingen doorvoeren in het elftal tegen de Roemenen. “Tedesco zal toch moeten nadenken over die twee controleurs voor de defensie", stelt hij. "Ik zou het duo Mangala-Onana uit elkaar trekken. Tegen een sterke tegenstander is die keuze misschien aangewezen, maar nu zou ik wat meer voetballend vermogen voor de verdediging zetten, met Tielemans of door De Bruyne naar achter te trekken.”

Vertonghen

“Achterin is de terugkeer van Vertonghen welgekomen", gaat Raes verder. "Je kunt niet zeggen dat Faes en Debast slecht waren. Vooral Debast groeide in de tweede helft. Maar er heerste soms wel onrust. Vertonghen blijft de man die met zijn maturiteit het commando bepaalt.”

Poll: Moet Vertonghen in het elftal komen?

TAGS  I  Frank Raes  I  Rode Duivels  I  Jan Vertonghen

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024