José Mourinho spreekt klare taal over EK-kansen van Rode Duivels

José Mourinho spreekt klare taal over EK-kansen van Rode Duivels
Zaterdag 08 juni 2024 - 15:00   I   door Redactie

José Mourinho heeft zijn mening gegeven over het aankomende EK. De Portugese coach had het ook over de kansen van de Rode Duivels.

Mourinho schat zijn geboorteland Portugal, met Roberto Martinez als bondscoach, alvast heel hoog in. "Ik wil niet respectloos zijn naar eerdere generaties die we hadden, maar qua diepte en kwaliteit van de selectie zijn we nu waarschijnlijk de beste die we ooit hebben gehad en Portugal kan het winnen", aldus Mourinho tegenover Goal.

"Het gaat erom vertrouwen te hebben, zelfvertrouwen dat ze iedereen kunnen verslaan. Ik wil niet zeggen dat Portugal het beste team is, maar Spanje, Frankrijk, Engeland en Duitsland zijn niet beter", stelt Mourinho.

Verrassing

"Het beste probleem voor een coach is moeten kiezen wie te spelen, omdat er twee geweldige rechtsbacks zijn, twee geweldige linksbacks, twee geweldige verdedigende middenvelders – en ik zeg twee alleen omdat er een selectie van 23 man is, maar er zijn er meer."

Wie zijn de overige favorieten voor Mourinho? "Frankrijk en Duitsland doen het altijd goed, Portugal en Engeland zijn beter dan ooit. Deze vier teams. Ik ben niet zeker over Spanje, maar het voetbal dat ze spelen en de spelers die ze hebben, zijn van de hoogste kwaliteit. Italië of België zou een verrassing zijn."

Poll: Verwacht jij veel van de Rode Duivels op het EK?

TAGS  I  José Mourinho  I  Portugal  I  Rode Duivels

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024