‘Kevin De Bruyne krijgt heugelijk nieuws te horen bij Manchester City’

‘Kevin De Bruyne krijgt heugelijk nieuws te horen bij Manchester City’
Dinsdag 13 februari 2024 - 16:00   I   door Redactie

Na een uitdagende eerste seizoenshelft lijkt de normale gang van zaken te zijn hersteld bij Manchester City, en de langverwachte terugkeer van Kevin De Bruyne speelt daar een grote rol in.

Vorig seizoen was De Bruyne een sleutelfiguur in de historische treble van Manchester City. Ondanks interesse vanuit Saudi-Arabië wilde hij zijn succes voortzetten in het huidige seizoen. Echter, op de openingsspeeldag van de Premier League liep hij opnieuw een zware blessure op.

Na een ingrijpende operatie en een lange revalidatieperiode, was De Bruyne terug op het veld te zien, en zijn comeback is niet onopgemerkt gebleven.

In zijn analyse voor The Athletic beschreef data-analist Mark Carey De Bruyne als 'bovenmenselijk' na zijn prestatie van afgelopen weekend. "Everton hield City lange tijd op afstand met een sterke defensie, maar De Bruyne veranderde het spel volledig toen hij werd ingebracht. Ondanks slechts 238 minuten aan Premier League-voetbal dit seizoen, heeft hij al vier assists op zijn naam staan," aldus Carey.

Als hij dit tempo kan volhouden, zal De Bruyne zich voor de vijfde keer kronen tot assist-koning van de Premier League, en dat slechts in een half seizoen tijd. In de vier Premier League-duels die hij speelde sinds zijn blessure, waarvan slechts twee als basisspeler, leverde hij al vier assists af. Hiermee presteert hij nu al even goed, of zelfs beter, dan spelers zoals Trent Alexander-Arnold, Bernardo Silva en Bruno Guimaraes.

Poll: Is Kevin De Bruyne op dit moment de beste middenvelder in de Premier League?

TAGS  I  Kevin De Bruyne  I  Manchester City

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024