Nieuwe Geelse transfer opende zondag score tegen zijn toekomstige ploeg: “Ik wilde niet dat mijn huidig team zou zeggen dat ik met opzet slecht zou spelen”

Nieuwe Geelse transfer opende zondag score tegen zijn toekomstige ploeg: “Ik wilde niet dat mijn huidig team zou zeggen dat ik met opzet slecht zou spelen”
Dinsdag 30 januari 2024 - 10:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel maakte maandag de transfer van Toon Opdekamp (25) van Termien bekend. De middenvelder uit Meeswijk opende zondag al na drie minuten de score tegen zijn toekomstige club.

Voor jou was de wedstrijd zondag tegen Geel toch speciaal?

“Inderdaad. In Termien wist iedereen al dat ik volgend jaar bij Geel ga spelen. De supporters van Geel wisten dat nog niet. Er kwam toch wel wat extra stress bij kijken. Ik wilde niet dat de supporters van Termien of mijn ploegmaten zouden zeggen dat mijn hoofd niet bij Termien was en ik mij niet ten volle zou inzetten. Maar toen ik al na drie minuten scoorde viel die druk meteen weg. Ik zal mij altijd blijven geven voor de ploeg waar ik speel. Daarom deed het zo’n deugd dat ik scoorde.”

Werd je voor de wedstrijd aangesproken over jouw transfer naar Geel?

“Voor de match grapten enkele ploegmaats dat als ik slecht zou spelen tegen Geel ik een probleem had. Gelukkig speelde ik een goede wedstrijd en scoorde ik al heel vroeg. Dus dat was gelukkig geen probleem (lacht).”

Waarom de overstap naar Geel?

"Na het eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel. Los van de mooie accommodatie, de grote en perfecte grasmat die mij goed ligt en de vurige supporters die voor veel sfeer zorgen, heeft de club ook een project met ambitie. Lukt de promotie naar 2de nationale dit jaar niet, dan wil de club dat volgend jaar proberen. Het bestuur vormt nu al een ploeg om zich ook in 2de goed te handhaven en wie weet nog meer. Voor mij hoeft 1ste nationale niet per se, maar ik wil wel in stappen meegroeien met de club. Bovendien had ik na zes mooie jaren bij Termien nood aan nieuwe lucht en uitdagingen. Uiteraard zal ik er alles aan doen om in schoonheid bij Termien af te sluiten en er de titel te pakken.”

Eerste nationale mag in principe geen probleem zijn. Je hebt zelfs ervaring in de Challenger Pro League?

“Dat klopt. Mijn jeugdopleiding spendeerde ik bij Leut, Elen en Bocholt vooraleer ik naar Patro Eisden ging. Daar ben ik als 17-jarige twee keer ingevallen in de Challenger Pro League en heb ik bij hen ook nog in 1ste nationale gespeeld. Na Patro kwamen Hades, Termien en volgend seizoen Verbroedering Geel.”

Je speelt nu links op het middenveld. Kan je daar jouw kwaliteiten het best benutten?

“Bij Termien spelen we in een ruit en kunnen we vrij roteren zolang we maar in de ruimtes duiken. Ik heb eigenlijk altijd box-to-box gespeeld, maar vorig jaar stond ik zelfs als tweede spits op de tien. Op het middenveld komen mijn aanvallende acties via de flanken en mijn duelkracht goed tot uiting. Ik heb een goed loopvermogen en ben snel. Ik ben een aanwezige speler die zijn stempel kan drukken en het vuur in het team probeert te krijgen door voorop in de strijd te gaan. Ik zit momenteel aan zeven doelpunten, maar heb mezelf het doel van tien goals en ook tien assists gesteld. Dat zijn de richtcijfers.

Heb je al Geelse connecties waardoor de integratie gemakkelijker wordt?

“Kapitein Jean-Michel Hoebregs is een goede vriend. Ik ken hem al van bij de jeugd van Patro. Hij is een echte leider. Seppe Maesen ken ik ook. We zaten op dezelfde school, maar hij is een jaar jonger dan ik. Verder weet ik dat Raf Hannes van Lille United volgend jaar hier ook zal spelen. En de andere spelers ken ik intussen ook al wel door er tegen te spelen. De integratie zal wel lukken. Ik kijk uit naar het nieuwe hoofdstuk.” (DJ)

Zoals we al een tijdje geleden al aankondigden, is amateurclub Verbroedering Geel in handen gekomen van Rabona, het bedrijf achter Voetbal24. Voortaan doen wij het zelf en kan al het nieuws uit de club, voor en achter de schermen, bij ons gevolgd worden.

TAGS  I  Verbroedering Geel  I  Toon Opdekamp  I  Termien

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024