'Liverpool maakt werk van komst van Rode Duivel van 100 miljoen euro'

'Liverpool maakt werk van komst van Rode Duivel van 100 miljoen euro'
Vrijdag 01 december 2023 - 12:00   I   door Redactie

Liverpool FC richt zich op het versterken van hun aanval in de komende transfermarktperiode, met bijzondere belangstelling voor Loïs Openda. Dat meldt Fichajes.

Jürgen Klopp, de manager van Liverpool, wordt aangetrokken door de prestaties van Openda in de Bundesliga, waar hij indruk heeft gemaakt met negen doelpunten en opmerkelijke optredens in de Champions League. Ondanks deze interesse, is het aantrekken van Openda geen gemakkelijke opgave, aangezien Leipzig niet bereid is de 23-jarige speler te verkopen tijdens de transferperiode in januari.

Openda heeft zijn waarde bewezen bij zowel RC Lens als RB Leipzig, waarbij zijn recente prestatie tegen Manchester City in de Champions League de aandacht trok van meerdere topclubs in de Premier League, waaronder Arsenal, mogelijk Chelsea en Manchester United. Liverpool beschikt al over een sterke aanval, maar Klopp overweegt verdere versterkingen en ziet Openda als een potentiële aanwinst.

Erg duur

De financiële uitdaging rond het contracteren van Openda is echter aanzienlijk. Zijn contract heeft een ontsnappingsclausule van 80 miljoen euro, actief vanaf 2025. Een eerdere transfer zou een substantiële premie vereisen, mogelijk meer dan 100 miljoen euro.

Leipzig, zich bewust van de waarde van hun speler, zou streven naar de hoogst mogelijke prijs in een markt waar spitsen van hoge kwaliteit schaars zijn. Liverpool en andere geïnteresseerde clubs zouden dus voor een aanzienlijke financiële uitdaging kunnen staan om Openda te contracteren.

Poll: Zou Openda volgens jou het goed doen bij Liverpool?

TAGS  I  Liverpool  I  Loïs Openda  I  RB Leipzig

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024