VTM en Aster Nzeyimana maken heel groot nieuws bekend

VTM en Aster Nzeyimana maken heel groot nieuws bekend
Dinsdag 28 november 2023 - 13:00   I   door Redactie

Goed nieuws voor Belgische voetbalfans: VTM 2 behoudt de uitzendrechten voor de Champions League tot 2027. Vanaf volgend seizoen worden interessante wedstrijden op dinsdag, woensdag én donderdag uitgezonden. Commentatoren Aster Nzeyimana en Marc Degryse delen hun enthousiasme.

Nzeyimana beschrijft de Champions League als het summum van voetbal: “Die hymne, die spelers, het is magisch.” Degryse voegt toe: “Het is de beste competitie ter wereld, een niveau hoger dan EK of WK.”

Er komt een belangrijke verandering in het format van de Champions League. Het nieuwe ‘Zwitserse model’ vervangt de groepsfase met één gemeenschappelijke competitie waarin elk team acht matchen speelt. De top acht teams overwinteren direct, terwijl de nummers 9 tot 24 barragematchen spelen.

Dit nieuwe format wekt zowel nieuwsgierigheid als zorgen. Nzeyimana uit zijn bezorgdheid over de verhoogde belasting voor spelers met acht groepswedstrijden, terwijl Degryse de vernieuwingen ziet als een kans op meer dynamiek en spanning in de competitie.

Poll: Vind jij het leuk dat de Champions League bij VTM blijft?

TAGS  I  Aster Nzeyimana

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024

dinsdag 20 februari 2024

maandag 19 februari 2024

zondag 18 februari 2024