Belgische traditieclub dreigt omver te vallen: 'Zware financiële problemen, spelers afgedreigd'

Belgische traditieclub dreigt omver te vallen: 'Zware financiële problemen, spelers afgedreigd'
Donderdag 16 november 2023 - 22:00   I   door Redactie

Eendracht Aalst, een Belgische voetbalclub in de tweede nationale divisie, staat momenteel onder immense druk door ernstige financiële problemen. Na de overname door Turkse eigenaren afgelopen zomer, is de situatie binnen de club snel verslechterd.

Deze week is aan de ouders van jeugdspelers meegedeeld dat alle jeugdactiviteiten tijdelijk worden stopgezet, een beslissing die de diepgewortelde problemen binnen de club benadrukt. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De kritieke situatie werd duidelijk toen de gastoevoer naar het jeugdcomplex Zandberg werd afgesloten, waardoor verwarming en warm water niet meer beschikbaar zijn. Dit heeft ook gevolgen voor essentiële faciliteiten zoals de industriële droogtrommel voor het wassen van wedstrijdkledij. Als gevolg hiervan zijn zelfs de meest toegewijde jeugdmedewerkers, die al maanden niet betaald zijn, genoodzaakt de activiteiten tijdelijk te staken.

De problemen beperken zich niet tot de jeugdafdeling. Ook het eerste elftal kampt met financiële problemen, waarbij spelers al maanden geen loon ontvangen. Pogingen tot onderhandelingen met de nieuwe eigenaren over contractontbinding zijn mislukt, aangezien spelers geconfronteerd werden met hoge afkoopclausules. Sommige spelers hebben zich tot de spelersvakbond United Athletes gewend voor hulp.

Bedreigingen

Binnen het team heerst grote ontevredenheid, en de spelers overwegen actie te ondernemen om een signaal af te geven aan het bestuur. Echter, na eerdere dreigementen van staking en daaropvolgende verbale bedreigingen door kennissen van de eigenaars, is de bereidheid om openlijk tegen het bestuur in te gaan afgenomen.

Poll: Schrik jij van dit nieuws over Aalst?

TAGS  I  Eendracht Aalst

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023