Johan Boskamp met krop in de keel: “Het is verschrikkelijk, alles naar de kloten!"

Johan Boskamp met krop in de keel: “Het is verschrikkelijk, alles naar de kloten!
Woensdag 08 november 2023 - 15:00   I   door Redactie

Johan Boskamp kennen we in de Lage Landen allemaal als een echt voetbaldier. De Nederlander is momenteel getrouwd met Lydia, maar zij was niet zijn eerste levenspartner.

Boskamp verloor zijn jeugdliefde - Jenny - in 2001. 22 jaar nadien is hij nog steeds niet over dat verlies en dat zal allicht ook nooit gebeuren. Hij was onlangs te gast bij Voetbal Inside, waar ze het over kersvers Ajax-trainer John van ’t Schip hadden.

Van ’t Schip verloor een maand geleden zijn levenspartner Daniëlle. Boskamp begrijpt als geen ander hoe moeilijk dat voor de Ajax-trainer moet zijn: “Het is verschrikkelijk om je vrouw te verliezen… Gelukkig kan hij zich nu focussen op Ajax.”

“Als hij thuiszit denkt hij alleen maar aan zijn vrouwtje, dat gevoel ken ik”, vertelt hij. “Iedereen zegt dat dat uiteindelijk wel slijt, maar dat is niet waar. Het slijt écht niet!”, getuigt Boskamp met een krop in de keel.

Alles naar de kloten

De Nederlander focuste zich na de dood van Jenny op zijn functie als trainer. Hij ging aan de slag bij Al-Wasl: “Ik trok naar ‘die zandbak’, maar ik wilde eigenlijk helemaal niet meer gaan. Alles was naar de kloten, wat ga je daar doen?”

“Maar ik moest wel, want ik had al vijf à zes jongens verzekerd dat ze mee mochten komen. En zij hebben me er echt doorheen gesleept. Dat is wat de Ajax-spelers nu ook aan het doen zijn voor Van ’t Schip. De spelers zullen nu wel wat harder voor hem lopen!”

Poll: Ben jij een fan van analist Johan Boskamp?

TAGS  I  Ajax

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024