Referee Department zet Club Brugge keihard op zijn plaats

Referee Department zet Club Brugge keihard op zijn plaats
Dinsdag 10 oktober 2023 - 08:30   I   door Redactie

Club Brugge leed een 2-1-nederlaag tegen Standard, waarbij de arbitrage voor ophef zorgde. Het Referee Department ging akkoord om de omstreden openingstreffer van Standard, waarbij Merveile Bokadi mogelijk buitenspel stond, goed te keuren. Iets wat technisch directeur Bertrand Layec bevestigde.

Layec gaf ook zijn mening over de claim van Club Brugge voor een rode kaart voor Moussa Djenepo, nadat hij in de eerste minuten zijn studs op de enkel van Andreas Skov Olsen plaatste. Scheidsrechter Erik Lambrechts zag dit niet als een overtreding, maar Layec gaf toe dat dit een verkeerde beslissing was. "De juiste beslissing was om het spel te stoppen en het foutieve contact te bestraffen", aldus Layec. 

Hij benadrukte echter dat een vroege uitsluiting voor Djenepo volgens hem een te zware straf zou zijn geweest, gezien factoren zoals intensiteit, kracht en snelheid ontbraken in het incident. Volgens Layec was de aanvaller in een staat van stilstand op het moment van contact en raakte hij zijn tegenstander niet op hoge snelheid. Iets wat de Club-fans niet bepaald graag zullen horen.

Poll: Volg jij de uitleg van het Referee Department?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024