Grote rel na uitschakeling van Jonge Duivels op het EK: "We zijn bestolen"

Grote rel na uitschakeling van Jonge Duivels op het EK:
Dinsdag 27 juni 2023 - 22:16   I   door Redactie

De Jonge Duivels droomden dinsdagavond tegen Portugal van een kwartfinale op het beloften-EK, maar dat werd hen kort voor tijd bruusk ontnomen.

Met een 1-1-stand kort voor tijd was Jong België verzekerd van de volgende ronde, maar in de absolute slotfase kregen ze na het missen van heel wat kansen nog een strafschop tegen waardoor nog 2-1 werd. Weg kwartfinale, weg kans op een EK-titel of een Olympisch ticket.

De fase waar het om ging was één waarbij Zeno Debast zijn lichaam zette in een poging om doelman Maarten Vandevoordt af te schermen. Maar daarbij raakte de Anderlecht-verdediger met de elleboog een Porrtugese speler die neerging.

De scheidsrechter aarzelde niet en floot strafschop, maar daar gingen de Belgen absoluut niet meer akkoord. In de eerste plaats coach Jacky Mathijssen die voor een rel zorgde: "Eén beslissing van een scheidsrechter de dromen van veel jongens weggenomen", klonk het achteraf.

Droom

"Veel spelers in mijn ploeg hebben bewezen dat ze mee kunnen met tegenstanders die bij internationale topteams voetballen", haalde hij fel uit. "We faalden in de zones van de waarheid en uiteindelijk werd onze droom gestolen door de ref. We zijn bestolen."

Poll: Vind je dit terecht kritiek?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Jong België  I  Portugal  I  Nederland  I  Georgië

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024