Heel pijnlijke verklaring voor keuze kapiteinsband Courtois boven Lukaku

Heel pijnlijke verklaring voor keuze kapiteinsband Courtois boven Lukaku
Dinsdag 20 juni 2023 - 18:00   I   door Redactie

De hetze over de kapiteinsband bij de Rode Duivels zal na het opstappen van Thibaut Courtois nog wel een tijdje blijven duren.

De nationale doelman zou de Rode Duivels verlaten hebben omdat hij zich niet kon vinden in het gegeven dat Romelu Lukaku afgelopen zaterdag tegen Oostenrijk de kapiteinsband kreeg. 

Dat hij dinsdag in en tegen Estland op zijn beurt aanvoerder zou zijn kon Courtois niet tot bedaren brengen. Erwin Lemmens, jarenlang de keeperstrainer van de Limburger bij de nationale ploeg deed bij Radio Eén nu zijn zegje.

En de voormalige keeper kwam nu met een voor Romelu Lukaku bijzonder pijnlijke verklaring waarom volgens hem zijn gewezen pupil Thibaut Courtois de aanvoerdersband meer zou verdienen dan de aanvaller.

Verschil

"Dat Lukaku ook een topper is en zijn keuze als kapitein tegen Oostenrijk misschien ook logisch was?", herhaalde hij de vraag op de openbare zender. "Ja, maar er is een verschil tussen prijzen winnen en geen prijzen winnen."

Een verwijzing naar het verlies van Lukaku met Inter in de recente Champions League-finale, terwijl Courtois die vorig jaar zowat op zijn eentje won met Real Madrid. Daarnaast moet Lukaku het ook zwaar afleggen wat titels en bekers betreft op zijn palmares.

Poll: Vind je dat Lemmens gelijk heeft?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Oostenrijk  I  Estland

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024