OFFICIEEL: Thibaut Courtois reageert en maakt Tedesco met de grond gelijk

OFFICIEEL: Thibaut Courtois reageert en maakt Tedesco met de grond gelijk
Dinsdag 20 juni 2023 - 08:00   I   door Redactie

De 'oorlog' tussen Thibaut Courtois en de Rode Duivels blijft maar duren. Met nu ook voor het eerst een reactie van de doelman zelf.

Die haalde op zijn sociale media nu uit naar Domenico Tedesco die eerder maandag uitleg gegeven had over de affaire rond Courtois en wat die allemaal tegen hem gezegd had. Het volledige bericht kan je integraal hieronder lezen.

"Deze avond was ik verrast toen de bondscoach op zijn persconferentie een gedeeltelijke en subjectieve versie gaf van een privégesprek dat we voerden na de match tegen Oostenrijk."

“Ik wil duidelijk maken dat het niet de eerste en niet de laatste keer was dat ik met een coach heb gepraat over problemen binnen een kleedkamer, maar het is de eerste keer dat iemand beslist om dat gesprek openbaar te maken. Ik ben hierdoor diep teleurgesteld, maar ik wil ook duidelijk maken dat de woorden van de coach niet overeenkomen met de realiteit.”

“In dat gesprek vroeg ik hem, niet voor eigen voordeel, om beslissingen uit te leggen en te nemen om zo situaties te vermijden die ons in het verleden geschaad hebben, dit met oog op het voordeel voor de groep. Om aanvoerder van de nationale ploeg te zijn is geen bevlieging of een willekeurige beslissing. Het moet zijn beslissing zijn en dat heb ik hem proberen vertellen. Helaas ben ik daar niet in geslaagd.”

“Ik sta erop dat ik in geen geval iets geëist heb en dat ik met Romelu Lukaku heb gesproken om alle omstandigheden rond deze situatie te verduidelijken. Ik wil ook duidelijk maken dat ik geen enkel gesprek over dit onderwerp heb gevoerd met andere ploegmaats, zoals wordt beweerd.”

“Gisterenmiddag onderging ik een check up aan mijn rechterknie. De medische staf van Real Madrid en de Rode Duivels hadden contact en besloten om mij het kamp te laten verlaten.”

Poll: Vind je dat Courtois zo moet reageren?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Oostenrijk  I  Estland

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024