OFFICIEEL: Club Brugge verblijdt supporters en haalt publiekslieveling terug

OFFICIEEL: Club Brugge verblijdt supporters en haalt publiekslieveling terug
Donderdag 08 juni 2023 - 16:00   I   door Redactie

Club Brugge doet er sinds enkele jaren alles om de band met de fans aan te halen. En daar past ook de terugkeer van een oude bekende in.

Niet zomaar een oude bekende, want Sven Dhoest werd in 2011 als jonge doelman opeens een publiekslieveling. Zijn strafschopredding tegen Anderlecht in augustus van dat jaar staat in het collectieve blauw-zwarte geheugen gegrift.

Dat hij een kind van de streek was maakte hem in combinatie met zijn onmiskenbare talent immens poplulair. Alleen veranderde het sprookje een paar jaar later heel snel in een nachtmerrie toen bleek dat hij door blessures het profvoetbal vaarwel moest zeggen.

En nu moet hij op amper 29-jarige leeftijd zelfs per direct stoppen bij KFC Varsenare. "Wil ik op termijn nog een pijnvrij leven leiden, dan moet ik er nu een punt achter zetten,” aldus Dhoest in Het Nieuwsblad. Hij baat nu samen met zijn ouders Café Den Comptoir uit, op de bekende Platse vlakbij Jan Breydel.

Relativeren

Wél keert hij terug bij blauw-zwart als keepertrainer bij de jeugd, wat de pijn deels verzacht: "Dankzij deze nieuwe uitdaging kan ik alles beter relativeren." Eigenlijk is Dhoest al sinds april bij Club, een gevolg van het vertrek van Scott Parker.

Maar volgend seizoen blijft hij dus aan boord. "Intussen ken ik de werking en de visie van de club en heb ik een goed zicht op alle jeugddoelmannen - het perfecte scenario met het oog op volgend seizoen", besluit hij in de krant.

Poll: Denk je dat Dhoest zonder blessures een grote carrière had kunnen maken?

TAGS  I  Club Brugge  I  KFC Varsenare

donderdag 28 september 2023

woensdag 27 september 2023

dinsdag 26 september 2023

maandag 25 september 2023