Na titel met Galatasaray kan Mertens al meteen Belgische topclub verrassen

Na titel met Galatasaray kan Mertens al meteen Belgische topclub verrassen
Zondag 04 juni 2023 - 11:00   I   door Redactie

Het leven kan soms onverwacht lopen. Vraag dat maar aan Dries Mertens nadat hij vorige week kampioen werd met Galatasaray.

Een onverwachte titel, want eindelijk had hij die dolgraag willen vieren met... Napoli. De (ex-)Rode Duivel zal wellicht gevloekt hebben dat de Italiaanse topclub na negen jaar proberen net in het seizoen dat Mertens vertrokken is kampioen speelde.

Maar de titel met Galatasaray maakt veel goed en daarbovenop kan hij nog een extraatje bekomen. Namelijk een confrontatie met de Belgische kampioen. Als Turks kampioen zit Galatasaray in de Champions League namelijk in hetzelfde spoor als de Belgische kampioen.

De verwachting is dat Mertens en co. zich met gemak doorheen de twee voorrondes zullen fietsen om vervolgens in de laatste CL-voorronde voor de groepsfase van het kampioenenbal terecht te komen, om vervolgens mogelijk naar België af te reizen.

Uitgeloot

Wie er ook Belgische kampioen wordt - Antwerp, Union of KRC Genk, kan in die play-off-ronde als niet-reekshoofd uitgeloot zal worden tegen vier mogelijke tegenstanders. Eén daarvan is Young Boys Bern, Galatasaray kan zich dus bij de andere drie scharen.

Poll: Denk je dat Galatasaray zal uitgeloot worden tegen de Belgische kampioen?

TAGS  I  Napoli  I  Rode Duivels  I  Galatasaray

donderdag 28 september 2023

woensdag 27 september 2023

dinsdag 26 september 2023

maandag 25 september 2023