Dít is de échte reden dat Deila voor Club kiest: “Mag ik eigenlijk niet zeggen”

Dít is de échte reden dat Deila voor Club kiest: “Mag ik eigenlijk niet zeggen”
Zaterdag 03 juni 2023 - 08:30   I   door Redactie

Amper een week nadat Ronny Deila staalhard ontkende dat hij gesproken had met het bestuur van Club Brugge, werd er officieel bevestigd dat de Noor volgend seizoen de nieuwe T1 zal zijn van blauw-zwart.

Nu liet de (ex-)Standard trainer zich voor het eerst uit over de overstap naar de uittredende landskampioen. Dat deed hij bij het Noorse Telemarksavisa, en openen deed hij met een opvallende vergelijking: “Ik wil Club op het niveau van Celtic (ze ex-club, red.) plaatsen, denk ik."

"Het is een beetje hetzelfde, al is het misschien iets groter bij Celtic qua supporters, maar qua sportief niveau zit Brugge minstens op dezelfde hoogte”, aldus de opvolger van Rik De Mil. Hij had het ook al even over de ambities van volgend seizoen.

"Ik mag eigenlijk niets over de ambities zeggen, want het gaat over de titel, Europees spelen en het daar ook goed doen. De ambities zijn groot, maar de omstandigheden, de fundamenten zijn er ook beter”, aldus Ronny Deila. “Het wordt een spannende uitdaging.”

Hard en cynisch

“Weet je, ik wil proberen om het zo ver mogelijk te schoppen in het voetbal, dus dit was een natuurlijke keuze voor mij, maar het is een harde en cynische wereld. Ik probeer kansen te grijpen als ze zich voordoen”, verklaart Deila, die dus iemand is die springt als er een betere trein passeert.

“En dan wil ik het natuurlijk zo goed mogelijk doen. Het is een leuk, maar ook een zwaar leven. Topvoetbal is allesverslindend, maar ik ken geen ander leven. Sinds ik begonnen ben met voetballen heb ik eigenlijk nooit meer een lange pauze gehad”, concludeert hij.

Poll: Zal Ronny Deila aan het eind van volgend seizoen nog T1 zijn bij Club?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

donderdag 28 september 2023

woensdag 27 september 2023

dinsdag 26 september 2023

maandag 25 september 2023