'Verhaeghe kan gouden zaak doen: Club is déze hallucinante som waard'

'Verhaeghe kan gouden zaak doen: Club is déze hallucinante som waard'
Woensdag 31 mei 2023 - 08:30   I   door Redactie

Club Brugge staat te koop, dat nieuws werd dinsdag bekend gemaakt. Maar de grote vraag is hoeveel een overnemer zal moeten betalen.

Had je één miljoen, wat zou jij dan doen? Op dit moment alleszins niet Club Brugge kopen zoals Bart Verhaeghe in 2012 voor die som deed. Want Hans Vandeweghe, sportjournalist stelt dat blauw-zwart nu een veelvoud waard is.

"Verhaeghe kocht Club Brugge destijds voor ongeveer een miljoen euro, terwijl de club vijftien miljoen euro waard was", stelt hij in De Morgen. Veel te goedkoop, oordeelden een aantal leden van de toenmalige vzw boven de club.

Maar de critici werden buitenspel gezet, mede dankzij de steun van wijlen premier Jean-Luc Dehaene. "In ruil beloofde Verhaeghe om veel te investeren in de club. Maar dat heeft hij nooit gedaan. Zelfs het beloofde nieuwe stadion staat er nog altijd niet."

150 à 200 miljoen

"En kijk, nog geen elf jaar later wil Verhaeghe er al uit." Vandeweghe is van de mening dat de voorzitter van Club Brugge een gouden zaak kan doen. "Absoluut. Club wordt op dit moment gewaardeerd rond de 150 à 200 miljoen euro."

Poll: Vind jij Club 150 à 200 miljoen waard?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 28 september 2023

woensdag 27 september 2023

dinsdag 26 september 2023

maandag 25 september 2023