‘Vandenhaute en co. durven het niet aan: RSC Anderlecht lijdt pijnlijk verlies’

‘Vandenhaute en co. durven het niet aan: RSC Anderlecht lijdt pijnlijk verlies’
Maandag 22 mei 2023 - 21:00   I   door Redactie

Bij paars-wit moeten ze een aantal belangrijke knopen doorhakken met het oog op volgend seizoen. Er zullen heel wat veranderingen doorgevoerd worden in de staf.

Twee van de sleutelfiguren die al even flirten met een vertrek uit Brussel zijn Jean Kindermans en Robin Veldman. Ze werden de afgelopen maanden beiden in verband gebracht met Ajax, dat een nieuw hoofd voor zijn jeugdopleiding zoekt na het afscheid van Saïd Ouaali.

Veldman dook eerder al op in de tribune van Ajax en Ajax Showtime meldt nu dat hij op het punt staat om een contract in Amsterdam te ondertekenen. Hij zou in de Nederlandse hoofdstad de functie van jeugddirecteur delen met Casmir Westerveld, het huidige hoofd jeugdscouting van Ajax.

Het vertrekt is best pijnlijk voor de recordkampioen, want Veldman was meer dan een waardevol figuur voor paars-wit. Hij had ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van heel wat jongeren. Na amper twee jaar zullen ze dus weer afscheid nemen van de Nederlander, maar het had niet zo moéten lopen.

Hoofdtrainer

Na het ontslag van Mazzu kreeg hij namelijk even de kans om zich te bewijzen als T1, maar na anderhalve maand werd hij ‘teruggeplaatst’ en werd hij assistent van Riemer. Mochten Vandenhaute en co. het aangedurfd hebben om langer met Veldman door te gaan, dan had de wereld er bij RSCA nu compleet anders uit kunnen zien.

Poll: Had Anderlecht na het ontslag van Mazzu langer door moeten gaan met Veldman als T1?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ajax

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023